Week 31: terug werken

Gelukskaartje
Maak een collage van de tien leukste foto’s van jezelf en je vrienden. Hang ze zo dat je ze vaak ziet. Deze middag besloot ik om eens te neuzen in mijn foto’s. Ik kwam eerst vooral foto’s tegen van mijn huisdieren. En dan mijn oude klasfoto’s. En later ook de foto’s van mijn reizen met mijn ex. En foto’s van mijn vrienden, vrienden van de hondenschool, vrienden uit het middelbaar,… Maar ik maakte er nog geen collage van. Ik ben niet iemand die foto’s uitstalt. De enige foto’s die hier staan zijn de foto’s van mijn kat en hond bij hun urnes.

Kleine gelukjes
De knoop doorgehakt – mijn collega terugzien na verlof – de flow geven aan een vriendin – vriendin die me geruststelde – buiten eten – Tiqi die speelde – vrijwilligster na lange tijd terug zien – avondje zonder pc – m’n collega helpen bij een berekening – iets uitpluizen – genieten van een prachtig geschreven boek – ander stukje route naar het station stappen – zingen (al een chance dat niemand me kon horen) – alleen met de meisjes wandelen – op het gemak naar de Dampoort stappen – taart van Madam Bakster – klein katje – poetsen met muziek – wandelen in stuk natuurgebied – mijn BFF die me door en door kent en begrijpt – stilte

Weekmenu
maandag: wok met kokoscurrysaus
dinsdag: hetzelfde als maandag
woensdag: alweer hetzelfde
donderdag: slaatje met rijst en tuinbonen
vrijdag: slaatje met couscous en tuinbonen
zaterdag: Amaranth met paksoy (volgens recept dat op het flowkaartje stond)
zondag: gewokte spitskool met pindasaus

Weekfoto
Tiqi ontdekte een paar maand geleden dat hij plots wortels lust. Dus nu krijgt hij vaak een stukje wortel.

Hoe was jullie week?

10 gedachten over “Week 31: terug werken

 1. Lize

  Ik werkte 4 dagen na elkaar (ipv 2 dagen werken, een dag thuis en terug 2 dagen werken) om een lang weekend te kunnen hebben en ik heb daar echt van genoten. De knoop doorhakken en een avondje zonder pc kunnen echt deugd doen hé.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde

  Zo’n collage lijkt me wel eens leuk om te doen. Of een moodboard, dat ben ik ook al heel lang een keertje van plan (uitstellen…altijd maar dat uitstellen ik). Poetsen met dit weer vind ik een verademing, en dan met wat goede muziek, jawel. Hier zijn er al eens wat vaker ‘avondjes zonder pc’ en weet je, dat voelt eigenlijk best goed. Fijn te lezen dat je zo’n goede BFF hebt die jou door en door begrijpt, dat is goud waard; koesteren die vriendschap. Wàt blij dat we airco op het werk hebben, en verder een beetje leven zoals het uitkomt.

  Geliked door 1 persoon

 3. zwartraafje

  Het is leuk wanneer vrienden je echt begrijpen hé. Gisteren heb ik voor het eerst met iemand afgesproken maar doordat ze ook met haar gezondheid sukkelde begreep ze helemaal dat ik niet teveel inspanningen kon doen. Niet dat mijn andere vrienden daar moeilijk over doen hoor. Het is eerder mijn koppeke dat tegenwerkt waardoor ik me dan voel alsof ik hen afrem. Het moment dat zo’n knoop is doorgehakt kan echt deugd doen hé. Alsof er een hele last van je schouders valt na dat je er een tijd mee hebt rondgelopen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s