Uitgelezen in juli: Verbeelding Bookchallenge 2018

Aantal gelezen pagina’s: 1.161
Aantal gelezen boeken: 5

Hoe alles moest beginnen – Thomas Verbogt
Waar gaat het over? Thomas en Licia wonen in dezelfde straat en zijn de beste vrienden, alleen zij begrijpen elkaar. Tot Licia plots naar het buitenland verhuist. Er ontstaat een kloof, maar om de zoveel jaar zien ze elkaar terug.

img_6391

Wat vond ik er van? Ik vond het een zeer mooi boek. Prachtig geschreven én een aangrijpend plot. Een aanrader.

VBC-puntje? 28. Een boek met een portret op de cover. Ik twijfelde of een foto van de zijkant van het gezicht een portret is, maar na even googlen mag dit inderdaad als een portret gezien worden.

En we noemen hem – Marjolijn van Heemstra
Waar over gaat het? Marjolijn is zwanger en gaat op zoek naar een geschikte naam voor haar ongeboren baby. Een oudoom die een verzetsstrijder was, wilde dat er een jongen in de familie naar hem vernoemd werd. Maar Marjolijn wil eerst alles uitpluizen, wie de bommenneef was én waarom hij een bom liet afgaan.

img_6442

Wat vond ik er van? Het las heel erg vlot omdat je wil weten hoe en waarom. Je wordt meegenomen in haar zoektocht en dat is iets wat me aanspreekt. Ik vind het interessant om in de geschiedenis van personen te graven.

VBC-puntje? 27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt. Bommenneef heeft een tijdje in de gevangenis gezeten en dat wordt vermeld in het boek. Het hoeft niet over een gevangenis te gaan maar het moet er in voorkomen, dus dat is het geval 🙂

De mensen die weggingen – Nicci French
Waar gaat het over? Het gaat over een meisje van acht die ons meeneemt in haar droomwereld. Haar moeder is ziek én de vader staat er alleen voor om voor de drie kinderen te zorgen. Plots verdwijnen er steeds meer mensen uit haar omgeving…

img_6520

Wat vond ik ervan? Het was een mini-boekje van 48 bladzijden. Het ging veel te snel en te weinig diepgang maar aan de andere kant kon er niet veel meer verteld worden. Het was een raar einde.

VBC-puntje? 21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen maar zonder dat het een jeugdboek is. Het boek wordt verteld vanuit het standpunt van het 8-jarige meisje.

Verlies – Nicci French
Waar gaat het over? Het gaat over een echtpaar wiens zoontje verongelukt is. Ieder gezinslid heeft zo zijn eigen manier om met het verlies om te gaan. Naar gelang het verhaal vordert, merk je dat ze elkaar beginnen te verdenken dat het geen ongeluk was.

img_6506

Wat vond ik er van? Halverwege had ik door hoe het ging uitdraaien en daar hou ik niet van. Ik hou ook niet van hun schrijfstijl. Ik gaf het boek maar 1 ster op goodreads.

VBC-puntje? 25. Een tweedehandsboek. Mijn moeder verzamelt alle boeken van Nicci French en onlangs kocht ze dit boek tweedehands omdat het nieuw niet meer te vinden is.

De buitenvrouw – Joost Zwagerman
Waar gaat het over? Theo is gelukkig getrouwd, maar toch begint hij een affaire met een Afrikaanse collega. Ze zien elkaar wekelijks, ook zij is getrouwd. Wanneer mensen racistische opmerkingen geven gaat Theo door het lint, wat argwaan wekt bij zijn leerlingen, familie en collega’s.

img_6507

Wat vond ik er van? Een verhaal over verboden liefdes spreekt me altijd aan. Ik heb het nochtans niet zo graag gelezen maar ik weet niet zo waar het aan lag. Ik vond het plot best ok én ook de schrijfstijl vond ik aangenaam. Misschien had ik er meer van verwacht.

VBC-puntje? 4. Een boek van een auteur die het afgelopen decennia gestorven is. Joost Zwagerman heeft in 2015 zelfmoord gepleegd.

  1. Een boek met een dier in de titel
  2. Een boek met een plaatsnaam in de titel
  3. Een boek met een typografische cover (geen foto of illustratie, alleen maar mooie letters)
  4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennia gestorven is
  5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat
  6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat
  7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads
  8. Een boek dat begint met “Er was eens”
  9. Een boek waarin de dood centraal staat
  10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou (in mijn geval zou ik op zoek moeten gaan naar een KV. Niemand heeft ooit gezegd dat deze challenge makkelijk is hé!)
  11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent (je mag uiteraard een vertaling lezen)
  12. Een boek van een auteur die minstens al tien boeken heeft geschreven
  13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
  14. Een boek met een X in de titel
  15. Een boek met een alliteratie in de titel
  16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
  17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
  18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
  19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
  20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
  21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
  22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
  23. Een boek over een alleenstaande ouder
  24. Een boek dat zich afspeelt in China
  25. Een tweedehands boek
  26. Een boek met bloemen op de cover
  27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt
  28. Een boek met een portret op de cover
  29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin, …)
  30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert

Wat lazen jullie?

10 gedachten over “Uitgelezen in juli: Verbeelding Bookchallenge 2018

  1. Petronella

    Momenteel lees ik De zelfmoordclub, een Fins boek over een groep mensen die het leven niet meer zien zitten en samen broeden op manieren om collectief zelfmoord te plegen en het gaandeweg steeds gezelliger krijgen samen. Klinkt zwaar maar het is vooral absurdistisch en met zwarte humor geschreven. Best grappig. Ik lees het omdat we naar Finland op vakantie gaan. Wat ik alvast weet hierdoor is dat de Finse sauna’s geweldig schijnen te zijn.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie