Mei-quotes

Het is nog niet te laat om af te komen met quotes die ik in mei noteerde. De maand juni is nog net niet om. Hier komen de quotes die toen van toepassing waren of die ik goed vond.

 • Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. – Steve Jobs – Meestal slaag ik er in om gewoon te zijn wie ik ben, maar het is niet altijd makkelijk als je omgeven wordt door mensen die fulltime werken, kinderen hebben, een partner hebben,… Meestal trek ik het me niet aan dat allemaal niet heb/kan/doe/… en ben ik blij dat ik tussen mijn hondjes en katjes leef. Deze quote is daarvoor een reminder.
 • Houd op met willen dat dingen makkelijk zijn – Ruth Field – Ik ben nogal snel van streek als de dingen niet lopen zoals ik zou willen. En ik kies heel vaak de makkelijkste weg uit angst en onzekerheid.
 • Lone wolfs are the strongest. Remember this little cub, when you are feeling the weakest. Deze kreeg ik doorgestuurd van een vriendin. Ik vond het een steun aangezien ik me soms zo’n klein muisje voel.
 • Het is onze verbeelding die verantwoordelijk is voor liefde, niet de andere persoon – Marcel Proust – De rationalist in mij ging hiermee akkoord.
 • Liefde is ideaal, het huwelijk reeël, verwarring van het ideale en reële blijft nimmer onbestraft – J.W. von Goethe – Een rationele levensles die ik doorheen de jaren beseft en geleerd heb.

Welke quote vinden jullie de mooiste?

5 gedachten over “Mei-quotes

 1. Le petit requin

  Op dit moment spreekt nummer 1 mij het meeste aan. Omdat ik meer en meer merk dat mijn werk niet goed past bij wie ik ben. Niet inhoudelijk, wel hoe het gestructureerd is. Maar het is niet makkelijk om daar knopen in door te hakken, deels financieel, deels omdat ik weet dat ik ook mensen ga teleurstellen die blij zijn dat ik “eindelijk” iets heb. En omdat iets zoeken dat beter bij mij past, misschien ook betekent dat ik “onder mijn niveau” ga werken (wat eigenlijk een belachelijke uitdrukking is), maar ook daar vrees ik commentaar te krijgen… Merci dus om die quote te delen; ik kende ze wel al, maar was ze weer uit het oog verloren 🙂
  En ook: jij moet je toch helemaal geen klein muisje voelen! Je krijgt zoveel voor elkaar, maakt keuzes die de beste zijn voor jou (oh, wat ben ik daar soms jaloers op) en dat terwijl je het toch echt niet altijd makkelijk hebt gehad!

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja

  Die laatste vind ik wel pittig, ik moet daar eens dieper over nadenken ;-). De eerste is dan weer iets dat ik op mijn voordeur zou willen hangen als sneer naar iedereen die me een pad wil opduwen waar ik zelf geen voeling mee heb.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s