De vijfde jarige!

Vandaag is Tiqi (Tequila) jarig. Mijn kereltje wordt 9 jaar! De tijd vliegt enorm, toen ik hem adopteerde, was hij 2 jaar en nog een jonge hond. Qua energie is hij nog altijd dezelfde, maar hij heeft ondertussen een witte snoet gekregen.

Tiqi is als pupje van 6 weken gevonden in de bergen van het eiland La Palma, samen met zijn zwarte broertje, Mojito. Een Duitse dame merkte de pupjes op toen ze bij de dierenarts zaten te wachten om ingeslapen te worden. Deze dame heeft zich over hen ontfermd. In afwachting tot een vlucht naar België werden de broertjes naar het asiel in Lanzarote gebracht. Toen ze 4 maand oud waren, kwamen ze in België terecht. Mojito werd al snel geadopteerd, maar Tiqi moest twee jaar wachten vooral ik zijn pad kruiste en adopteerde.

Het is een rustige knuffelhond, maar kan ook de clown uithangen. Hij is enorm koppig en doet graag zijn goesting. Waardoor hij zelden los kan lopen. Enkel aan zee laat ik hem eens los lopen, omdat daar minder prikkels zijn. Konijntjes en eendjes zijn zijn favoriete prooidieren. Hij zet geen teen in het water maar voor een eend springt hij in het water alsof het niets is.

Gelukkige verjaardag, mannetje!

15 gedachten over “De vijfde jarige!

Plaats een reactie