Week 21: plantjes

Gelukskaartje
Eet voortaan elke dag minstens één stuk fruit. Tijdens de werkdagen lukt me dat meestal wel. Als er te weinig fruit in mijn wekelijks groentepakket zit dan koop ik appels of bananen bij. Maar tijdens het weekend durf ik al eens een dag overslaan, omdat ik het fruit wil sparen voor tijdens de werkdagen, zodat ik om 15h mijn stuk fruit kan eten. Vandaag deed ik wat citroen in mijn water, die ik achteraf dan op at. Telt dat ook?

Kleine gelukjes
een voetbadje nemen in het zonnetje buiten – Tiqi die komt knuffelen ❤ – spelen met de hondjes – m’n kattenhalsketting dragen – collega terug zien na tijdje ziekteverlof – vrienden die tips geven (omdat Mati ’s nachts onrustig is) – pakje afhalen met nieuwe kledij – boek uitlezen – Mati geruststellen – babbelen met de overburen – frietjes met vegan stoofsaus – uitkijken en kijken naar Game of Thrones – geurstokjes van de Rituals – lieve post met lekkere thee van fieke – buiten lezen – een koekoek horen – courgette-plantjes planten – lavendel planten – bijtjes observeren

Weekmenu
maandag: couscous met bloemkool (een recept dat ik ooit leerde van fieke)
dinsdag: hetzelfde als de maandag
woensdag: Koolrabi, asperges en champignons in kokosroomsaus
donderdag: hetzelfde als woensdag (single zijn, heeft het voordeel dat je niet elke dag hoeft te koken)
vrijdag: frietjes met vegan stoofsaus (nom nom)
zaterdag: selderijsoep met quinoa en linzen (om er een maaltijdsoep van te maken)
zondag: spaghetti

Weekfoto
Loesje die normaal bang is van de honden en vooral van Mati. Ze waagde het eens om te komen snuffelen aan Mati terwijl die sliep. Stoer!

En ook mijn courgette-plantjes, ik hoop dat het lukt om ze te laten groeien in een pot. Ik ben benieuwd.

13 gedachten over “Week 21: plantjes

   1. fiekefatjerietjes

    Goh, ik heb alleen nog maar ervaring met kruiden in potten. Bij Velt is er wel een boekje over tuinieren in potten. Ik heb het zelf, maar gebruik het (nog) niet. Als je wil mag je het wel eens lenen!

    Geliked door 1 persoon

 1. Hilde

  Zo’n voetbadje, da’s echt genieten hé. Ik doe er gewoonlijk enkele druppels etherische olie bij (wel met een emulgator anders vermengt het niet met het water). Van lavendel ben ik ook zo fan. En stoer van Loesje dat ze dat heeft gedurfd 😉 Ben nu wel een beetje benieuwd naar het soort thee dat je had gekregen…

  Geliked door 1 persoon

 2. zwartraafje

  Nu er zoveel extra fruit te verkrijgen is lukt het me plots een pak beter om elke dag 1 à 2 stukken fruit te eten. Vooral de watermeloen was hier favoriet toen het zo warm was. Nu heb ik zin in frietjes gekregen. Dat is hier echt al héél lang geleden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s