GDPR (AVG)

Eigenlijk weet ik niet goed wat je als eenvoudige blogger moet doen en weten rond deze nieuwe wetgeving. Ik hoop stiekem dat wordpress dit zelf regelt zodat ik niks hoef te ondernemen.

Maar ik wil alvast meedelen dat jullie persoonsgegevens niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Ik doe daar helemaal niks mee. Ik kijk wel eens naar de statistieken maar verder doe ik daar niks mee.

Als iemand weet wat ik precies moet doen, om wettelijk in orde te zijn. Let me know!

34 gedachten over “GDPR (AVG)

  1. fiekefatjerietjes

    De voorbije weken heb ik hier veel over gelezen, ook voor het werk. Ik denk sowieso dat grotere bedrijven sneller gecontroleerd gaan worden dan kleine bloggers zonder commerciële bedoelingen. Ik ga nog een aparte pagina maken op mijn blog waar ik een tekstje rond privacy zal zetten; daar heb ik hier en daar al voorbeelden voor gevonden. Maar ik heb ook geen idee hoe ver dat moet gaan, en of WordPress daar zelf dingen voor doet of niet…

    Geliked door 1 persoon

  2. Le petit requin

    Voor zover ik het begrepen heb, moet je een privacybeleid opstellen, waarin je aangeeft welke gegevens je verzamelt en hoe. WordPress heeft zelf al wel het eigen privacybeleid geregeld, maar dat neemt niet weg dat wij er zelf ook eentje moeten maken, omdat wij toegang hebben tot de gegevens die WordPress nodig heeft om mensen te kunnen laten reageren, om statistieken te verzamelen…
    Je mag gerust mijn tekst gebruiken als basis als dat je helpt hoor! Al is het natuurlijk nog “veiliger” als je de richtlijnen van WordPress gebruikt, want daar heb ik al uitgelaten wat bij mij niet van toepassing is.

    Geliked door 1 persoon

      1. Le petit requin

        Ik heb ze gevonden onder tabblad “instellingen” en dan “privacy” in je wordpress dashboard. Daar staat een link naar een gids voor zo’n pagina. Laat maar iets weten als je ze niet vindt, dan stuur ik je wel een kopie ervan via mail!

        Geliked door 1 persoon

  3. Sabine

    Groot bedrijf of kleine blogger: geen verschil. Je bent verplicht een privacyverklaring op te nemen. Dat is simpelweg een tekst met daarin alles wat er in de AVG staat. Dus welke data je verzameld (jij verzameld bijvoorbeeld naam en e-mail van mensen die een reactie bij jou achterlaten), waarom je dat doet en waar en hoelang je die gegevens bewaart. Kijk eens op mijn websites naar de privacyverklaring, die kun je aanpassen naar jouw situatie.

    Geliked door 1 persoon

  4. Samaja

    Ik moet dat ook eens bekijken, ik had geen idee dat ik me daar als kleine garnaal in blogland ook mee moest bezighouden. Eerlijk gezegd vind ik het erover, maar goed, er zijn gelukkig veel andere bloggers die er werk in gestoken hebben en als inspiratie kunnen en willen dienen.

    Geliked door 1 persoon

      1. Samaja

        Ik ook eigenlijk. Ik heb daar allemaal geen goesting in en ben helemaal niet commercieel bezig. Maar goed, ik zal er mij eens over bezinnen ;-).

        Geliked door 1 persoon

    1. karlienvh

      Ik vind het ook vreemd, ik blog gewoon wat voor mijn eigen plezier en zou niet eens weten hoe ik aan de privégegevens van mijn handvol lezers moet komen :/ Als ik gewoon dit bericht of een ander wordpress-bericht hierover herblog, is het dan oké?

      Geliked door 1 persoon

  5. Lize

    Ik heb ergens, op een andere blog, gelezen dat je met een gewone WordPress blog niets speciaal moet doen.
    Ik blog voor mijn bijberoep en denk er nu over om er mee te stoppen. Zo’n gedoe!

    Geliked door 1 persoon

  6. Evi

    Ik wist het eigenlijk ook zo goed niet, maar nadat ik er een artikel over las bij Heidi van Living by the sea heb ik toch maar een afzonderlijke disclaimer & privacy pagina gemaakt

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie