Week 15: een weekje dogsitten

Deze week zat ik in het landelijke Vladslo om op de hondjes te passen van een vriendin. Ik ging twee dagen werken omdat het precies lang leek om hier alleen te zijn.

Gelukskaartje
Maak een verjaardagskalender van al je vrienden. Stuur ze voortaan telkens een persoonlijke verjaardagswens. Weer eentje die ik eigenlijk al doe. Ik gebruik daarvoor de verjaardagskalender die in het Flow-book for paperlovers zit. Maar ik stuur niet iedereen een kaartje, dus daar ga ik weer verandering in brengen. Ik had dat al eens een jaar gedaan, maar was toen ontgoocheld hoe weinig kaartjes ik gekregen had voor mijn verjaardag. Dit jaar nam ik al het voornemen om geen kaartje terug te verwachten maar plezier te halen uit het feit dat ik iemand blij maak. Als er bloggers graag verjaardagspost ontvangen, mogen ze mij altijd een privé-berichtje sturen met hun verjaardag en adres.

Klein gelukjes
Koken voor een vriendin – wandelen zonder mensen tegen te komen – steun hebben aan een collega – chocolade kopen – het vooruitzicht dat ik niet hoef te koken – koekoek horen fluiten – nieuwe wandelroutes stappen – bananenbrood bakken – veel eten mee naar het werk – een rustige wagon – self-care-journal beginnen – rustig blijven op wandeling terwijl ik me slecht voel – vogeltjes kijken in de tuin – gezellig kletsen met ma – frietjes – een blauwe reiger vlakbij zien vliegen – buiten zitten met een boek, thee en stukje bananenbrood – pukka-thee

Weekmenu
maandag: pompoenlasagne op recept van Fieke van fiekefatjerietjes


dinsdag: restjes pompoenlasagne
woensdag: groentjes en rijst met kokoscurry
donderdag: idem als woensdag
vrijdag: pureepatatjes met mizuna (een japanse bladgroente)
zaterdag: rauwkost met frietjes
zondag: pasta met aubergine en tomatensaus

Weekfoto
Doordat ik een opmerking gekregen had, voelde ik me donderdag en vrijdag enorm slecht. Het hangt nog steeds wat in de kleren. Daarom besloot ik om eindelijk te beginnen met een self-care-journal. Ik haalde mijn inspiratie bij Iris van de blog ikbenirisniet.nl, iemand die ik heel graag volg en lees en ook naar opkijk.

Hoe was jullie week?

9 gedachten over “Week 15: een weekje dogsitten

  1. Samaja

    Een drukke week met veel hoofdpijn, jammer genoeg. Maar dan wel een heel fijn weekend om het weer helemaal in evenwicht te brengen. Misuna, daar heb ik nog nooit van gehoord eigenlijk. Valt het met iets te vergelijken?

    Geliked door 1 persoon

  2. Hilde

    Ik wou net vragen wat die self care journal zoal inhield en toen las ik het antwoord al verder in je bericht hier. Opmerkingen kunnen lang in de kleren hangen hé, herken dat gevoel. Niet leuk voor jou 😦 Hier staat tegenwoordig alles in het teken van onze ijverige student, die zich volop voorbereidt op stage/examens.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie