Game of Thrones – haat-liefde-relatie

Deze post kan spoilers bevatten.

Mijn collega’s vroegen me deze week wat ik van de boekenreeks vind. Het is nogal langdradig en bij iedere volgend boek, denk ik… nu gaat het gebeuren. Maar ze blijven maar onderweg. Dat was wat ik ongeveer antwoordde.

Toen ze vroegen waarom ik dan in godsnaam nog steeds blijf verder lezen in al die boeken. Eigenlijk een terechte vraag waarbij ik niet goed wist wat antwoorden. Zoals altijd, ben ik iemand die eerst een tijdje moet nadenken, dit terzijde.

Dus ja… waarom eigenlijk. Als je de boeken in zijn totaalpakket bekijkt, is er na 5,5 boeken nog niet veel veranderd. Daenerys zit nog steeds ergens ver weg met haar draken, Bran is nog steeds op zoek naar zijn drie-ogige kraai, Arya is nog steeds op den dool,…

Maar toch gebeurt er ook heel veel waardoor je steeds weer nieuwsgierig bent, hoe het gaat uitdraaien. Soms komen er nieuwe plotwendingen die ik niet altijd had zien aankomen.

Het steekt met momenten tegen en zal ik blij zijn als ik er klaar mee ben, maar er gebeurt toch voldoende om te blijven lezen. De momenten dat ik nieuwsgierig ben naar hoe het uiteindelijk allemaal gaat uitdraaien wegen gelukkig nog steeds door, waardoor ik toch met goesting blijf verder lezen.

Lezen jullie bij slechte momenten toch door bij een boekenreeks?

18 gedachten over “Game of Thrones – haat-liefde-relatie

  1. Samaja

    Ik had dat gevoel ook met Game of Thrones, het is bij momenten zo langdradig. Maar dan gebeurt er ineens vanalles en vallen er totaal onverwacht een paar doden. Soms bladerde ik terug omdat ik dacht het verkeerd gelezen te hebben ;-).

    Geliked door 1 persoon

  2. goannelies

    Ik heb niet alles gelezen wegens spoilers, maar je conclusie doet me heel hard denken aan wat ik met de Outlander boeken heb. Nq een boek of 4 zijn de grootste dingen daar wel verteld en dan kabbelt het verder. En altijd is er toch net iets dat me verder doet lezen, ook al gebeurt er eerst 400 pagina’s niets. Daar lees ik ook echt voor de personages verder. Die weet de schrijfster echt goed neer te zetten.

    Geliked door 1 persoon

      1. Rob Alberts

        Als ik niet door een boek heen kom begin ik met de laatste bladzijde en dan het laatste hoofdstuk.
        Uiteindelijk begin ik daarna alsnog aan het begin.
        Meestal haal ik dan wel het einde …

        Vriendelijke groet,

        Geliked door 1 persoon

  3. Flavie

    Ik durf ook wel eens verder lezen, omdat ik al een aantal delen gelezen heb… zonde van de tijd eigenlijk. Deze reeks heb ik niet gelezen, niet mijn genre, maar we zijn wel ooit eens beginnen kijken naar de serie.

    Geliked door 1 persoon

  4. Leen

    Damn, ik zit nu twee (of waren het er al drie?) boeken ver en tot nu toe vind ik het goed vooruit gaan, maar ik kijk toch wel heel hard uit naar het moment waarop Daenerys en haar draken zich in de strijd komen gooien, en daar nog zo lang op moeten wachten pfffff ๐Ÿ™‚ Hij mag anders wel eens verder doen met schrijven, ik zou toch graag ooit het laatste boek willen kunnen lezen!

    Geliked door 1 persoon

    1. loesjezaakjes Berichtauteur

      Zag je de serie al? Ik heb ze nu alle 7 uit en de laatste gingen vlotter vond ik. Ik hoorde dat er een deel uit komt in november maar blijkbaar is het de voorgeschiedenis van de Targaryens ipv deel 8 ๐Ÿ˜ฅ

      Geliked door 1 persoon

      1. Leen

        Jamaar, waar is die mens mee bezig? Voor de serie schrijft hij wรฉl verder, maar voor zijn lezers!! Nee de serie heb ik niet gezien, ik wou eerst de boeken lezen. Maar op deze manier wordt het mij wel heel moeilijk gemaakt :p

        Geliked door 1 persoon

      2. loesjezaakjes Berichtauteur

        Ik dacht dat de serie de boeken niet meer volgen. Want hij gaat niet akkoord met bepaalde verhaallijnen.
        Ik heb de eerste twee seizoenen gezien maar omdat het niet zo chronologisch verfilmd is, ben ik gestopt met kijken om eerst verder te lezen. Nu kijk ik wel weer verder omdat ik niet wil wachten tot het laatste boek.

        Geliked door 1 persoon

      3. Leen

        Ik vind het moeilijk omdat ik van bepaalde personages een duidelijk beeld in mijn hoofd heb zitten dat ik niet verstoord wil zien. Daenerys (argh ik kan niet onthouden hoe haar naam wordt geschreven) zie ik wel zoals ze op tv wordt weergegeven; ik vermoed dat ik haar een keertje te vaak heb zien passeren tijdens reclame ofzo…

        Geliked door 1 persoon

      4. loesjezaakjes Berichtauteur

        Het is goed geschreven denk ik ๐Ÿ™‚ Zij is een gekend gezicht inderdaad van op reclames, er is iets wat anders is in de boeken en waarvan ik dan ontgoocheld was (aan haar uiterlijk). Ik zie aan de andere kant wel graag de personages voor me, maar het eerste deel lees ik liefst zonder beeld zodat ik dan kan vergelijken, wie ze gekozen hebben ๐Ÿ™‚

        Like

Plaats een reactie