Game of Thrones – haat-liefde-relatie

Deze post kan spoilers bevatten.

Mijn collega’s vroegen me deze week wat ik van de boekenreeks vind. Het is nogal langdradig en bij iedere volgend boek, denk ik… nu gaat het gebeuren. Maar ze blijven maar onderweg. Dat was wat ik ongeveer antwoordde.

Toen ze vroegen waarom ik dan in godsnaam nog steeds blijf verder lezen in al die boeken. Eigenlijk een terechte vraag waarbij ik niet goed wist wat antwoorden. Zoals altijd, ben ik iemand die eerst een tijdje moet nadenken, dit terzijde.

Dus ja… waarom eigenlijk. Als je de boeken in zijn totaalpakket bekijkt, is er na 5,5 boeken nog niet veel veranderd. Daenerys zit nog steeds ergens ver weg met haar draken, Bran is nog steeds op zoek naar zijn drie-ogige kraai, Arya is nog steeds op den dool,…

Maar toch gebeurt er ook heel veel waardoor je steeds weer nieuwsgierig bent, hoe het gaat uitdraaien. Soms komen er nieuwe plotwendingen die ik niet altijd had zien aankomen.

Het steekt met momenten tegen en zal ik blij zijn als ik er klaar mee ben, maar er gebeurt toch voldoende om te blijven lezen. De momenten dat ik nieuwsgierig ben naar hoe het uiteindelijk allemaal gaat uitdraaien wegen gelukkig nog steeds door, waardoor ik toch met goesting blijf verder lezen.

Lezen jullie bij slechte momenten toch door bij een boekenreeks?

Advertenties

12 gedachten over “Game of Thrones – haat-liefde-relatie

 1. Samaja

  Ik had dat gevoel ook met Game of Thrones, het is bij momenten zo langdradig. Maar dan gebeurt er ineens vanalles en vallen er totaal onverwacht een paar doden. Soms bladerde ik terug omdat ik dacht het verkeerd gelezen te hebben ;-).

  Liked by 1 persoon

 2. goannelies

  Ik heb niet alles gelezen wegens spoilers, maar je conclusie doet me heel hard denken aan wat ik met de Outlander boeken heb. Nq een boek of 4 zijn de grootste dingen daar wel verteld en dan kabbelt het verder. En altijd is er toch net iets dat me verder doet lezen, ook al gebeurt er eerst 400 pagina’s niets. Daar lees ik ook echt voor de personages verder. Die weet de schrijfster echt goed neer te zetten.

  Liked by 1 persoon

   1. Rob Alberts

    Als ik niet door een boek heen kom begin ik met de laatste bladzijde en dan het laatste hoofdstuk.
    Uiteindelijk begin ik daarna alsnog aan het begin.
    Meestal haal ik dan wel het einde …

    Vriendelijke groet,

    Liked by 1 persoon

 3. Flavie

  Ik durf ook wel eens verder lezen, omdat ik al een aantal delen gelezen heb… zonde van de tijd eigenlijk. Deze reeks heb ik niet gelezen, niet mijn genre, maar we zijn wel ooit eens beginnen kijken naar de serie.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s