Mijn waterverbruik (23/40)

Deze week kreeg ik weer een brief in de bus om mijn waterverbruik door te geven. En wat bleek! Ik heb 22 m³ verbruikt en dat is 4 m³ minder dan vorig jaar, want daar blogde ik vorig jaar ook over.

Ik ben er eigenlijk van verbaasd dat het minder is. Want ik ging naar mijn gevoel minder dogsitten, waardoor ik meer thuis was dan in 2016. En in 2017 gebruikte ik zelden of nooit water uit de regenton omdat dat wat groenig is. Ik vulde daar toen wel eens een emmer om daarmee mijn toilet door te spoelen.

Het enige wat ik kan bedenken is dat mijn toilet zuiniger geworden is omdat er een nieuwe vlotter (is dat correct Nederlands?) in zit. Wat misschien ook veranderd is, is dat ik de kraan dichtdraai als ik me in zeep en als ik shampoo in mijn haar doe.

Omdat ik te weinig verbruik, krijg ik geen tussentijdse facturen. Ik ben benieuwd hoeveel ik zal moeten betalen. Ik zette maandelijks een bedrag op zij, zodat het geld minder pijn doet 🙂

Hoe zit het met jullie waterverbruik?

14 gedachten over “Mijn waterverbruik (23/40)

  1. Mel

    Proficiat dat je waterverbruik alweer achteruit gegaan is! Hier krijgen we binnenkort onze eerste afrekening in onze nieuwe woning. Ik vind het moeilijk in te schatten of we meer/minder verbruiken dan vroeger. De voorschotten werden voorlopig berekend o.b.v. het verbruik van de vorige eigenaar, ik ben dus razend benieuwd of we moeten bijbetalen of zullen terugkrijgen…

    Geliked door 1 persoon

      1. Mel

        Joepie! Afrekening is aangekomen: 6m³ minder verbruikt dan vorig jaar (Helaas moeten we wel bijbetalen. Of wel was onze voorganger zuiniger, ofwel kost het water hier meer dan op onze vorige woonst…)

        Geliked door 1 persoon

  2. Lize

    Jij bent goed bezig! Zo te lezen gebruik je echt wel weinig water.
    Ik gebruik veel te veel water maar ik vind het zo leuk en ontspannend om in bad te gaan. Soms het enige waardoor ik echt kan ontspannen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie