Hoe ik Mati dikker kreeg… (18/40)

Al sinds we Mati adopteerden, is Mati een gespierde stylo (zoals wij iemand noemen  die graatmager is). Ze is en was een heel moeilijke eter. Ik kreeg er dan ook vaak opmerkingen over. Is ze nog maar pas in België? Is ze ziek? En zelfs één keer kreeg ik een boze reactie dat ik mijn hond eens eten mocht geven. Op zich weet ik beter, maar toch raakt dat je als je weet dat je goed voor je dieren zorgt.

Ik gaf verschillende brokken maar altijd zonder graan én met een hoog vleesgehalte. Dat lust ze voor 2 dagen en dan was het weer eten met lange tanden. Twee brokjes eten, rond kijken, drie brokjes eten, weg lopen. Het was altijd miserie omdat ik er moest bij blijven want anders aten de andere twee de brokken op.

Nadat ik weer eens veranderd was van merk en Mati na 2 dagen het eten weer niet moest hebben, ben ik overgeschakeld naar vers voer. Uit het verleden wist ik dat ze met haar 400 gram niet genoeg had en dus graatmager bleef. Ik zei dat aan de zaakvoerder en ik moest haar 250 gram alvleesklier per dag bijgeven. En inderdaad Mati werd voor het eerst in 7 jaar dikker.

Ondertussen geef ik geen alvleesklier meer bij maar krijgt ze 700 gram vers vlees per dag. Het is meer dan dat ze zou moeten krijgen, maar nu staat ze eindelijk op gewicht. En krijg ik de opmerking dat Mati goed in haar vel zit. Letterlijk. En hopelijk ook figuurlijk.

Het vers voer haal ik bij Top Dog, ze maken het vlees zelf gecombineerd met de nodige groentjes. Ik probeerde al eens ander voer uit de vriezer, maar ook dat lust Mati niet. Dus krijgt ze Top Dog-vlees. Het aanbod is er groot: kip, konijn, geit, vis, rund, zalm,… en zelfs zebra. Maar eend en zalm lust ze niet, gelukkig is er voldoende keuze.

Het vlees haal je de avond er voor uit de vriezer en de dag erna geef je het vlees gewoon rauw aan de hond.

Welk voer krijgen jullie huisdieren?

Dit is geen gesponsord bericht, ik ben enthousiast over het vers voer. En Mati al zeker, die nu met plezier eet.

4 gedachten over “Hoe ik Mati dikker kreeg… (18/40)

  1. Leen

    Wauw, dat klinkt als een driesterrenmenu 🙂 Ik denk dat ik ook liever vers voer zou geven dan hondenbrokken, moest ik ooit een hond hebben! Onze hond vroeger kreeg korrels maar zij had altijd zoveel honger dat ze alles at, kieskeurig was ze allebehalve.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s