De Gelukstag (14/40)

Ik werd in augustus getagd door Samaja, maar zij was niet de enige die me tagde. Maar ik kan helaas niet meer herinneren wie me nog aangeduid had. Waarvoor oprechte excuus! Maar ik heb mijn lesje geleerd, ik zet de tags in concept en zet er de naam bij. Het zal niet meer gebeuren, beloofd!

1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?

Soms wil ik meer geluk, maar op zich mag ik zeker niet klagen. Er zijn altijd dingen die anders of beter kunnen. Soms mis ik een partner maar aan de andere kant ben ik enorm gelukkig alleen, samen met mijn beestjes natuurlijk. En uiteindelijk bestaat een complete staat van geluk niet, iedereen heeft zijn slechte momenten. Niemand kan elke dag, elke moment gelukkig zijn.

2. Wat maakt jou gelukkig?

Er zijn heel veel dingen wat me gelukkig maken. Maar mijn huisdieren staat op nummer één. Het is soms zwaar al die dieren maar ik ben zo blij dat ik hen heb. Ik vind het heel gezellig om in de winter samen onder een dekentje te zitten. Ik geniet ook van boeken lezen op de trein, in de zon, onder een dekentje in de winter,… al dan niet met een kop thee er bij. Over het algemeen hou ik vooral van de kleine dingen die me gelukkig maken, al vind ik nu en dan een reisje maken ook leuk.

3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?

Ik doe dat door anderen te helpen. Ik breng vaak groenten mee voor mijn collega als ik ze zelf niet op krijg en in de herfst breng ik hem peren mee uit mijn tuin. Ik help door een luisterend oor te zijn bij vrienden. Maar ook door samen leuke dingen te doen, want samen lachen en plezier maken, doen de dagelijkse zorgen eens verdwijnen. Ik pas op de hondjes van een vriendin als ze op reis is, dus ik denk dat ook zij daar gelukkig mee is.

4. Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?

Leren relativeren en minder piekeren. En minder controle willen hebben om dingen waar ik eigenlijk geen controle over heb. Met andere woorden Let it go! Ik heb een aantal zelfhulpboeken op mijn to-read-lijstje staan én ook de Flow helpt me daarbij.

5. Als je een boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaier, welke zou dat dan zijn?

Oei, dat is een moeilijke vraag… ik ben niet zo’n filmfanaat of kenner. Ik ga even hoehelen. Ik ga dan toch voor Forrest Gump. Dat was de eerste film waarbij ik ‘ja’ zeg. Al weet ik niet zo goed meer waarover het ging.

6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?

Mel van Meanderen
Hilde van Regenboogbui
Haaike van le petit requin

9 gedachten over “De Gelukstag (14/40)

 1. Mel

  Leuke tag 🙂 Ik bewaar ‘m voor als ik nog eens bloggoesting heb want ’t is al eventjes windstil op mijn blog (oeps) Bij Forrest Gump denk ik direct aan “Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get”

  Geliked door 1 persoon

 2. Le petit requin

  Hihi, hoehelen 🙂

  Zo lief dat je groenten die je teveel hebt en peren meeneemt voor je collega!

  Merci voor de tag; ik ga hem zeker invullen en kan mij alleszins zeker al aansluiten bij je idee dat je niet elke dag, elk moment gelukkig kan zijn. Iedereen die dat beseft, heeft al een belangrijke stap gezet, denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde

  Laatst ook nog eens de flow gekocht. Daarin ging het over vertragen. Ik leer er veel uit. En oh dank je om me te taggen. Nog niet voor meteen maar ik kom hier zeker op terug. Dank je wel! En Forrest Gump, ja, daarnaar kan ik ook blijven kijken. Again and again…

  Geliked door 1 persoon

 4. zwartraafje

  Jouw antwoord op de vierde vraag is echt heel herkenbaar. Het relativeren lukt me al een pak beter maar piekeren en me schuldig voelen wanneer ik niet alles gedaan krijg is wel nog steeds een probleem. Daar is dus zeker nog ruimte voor verbetering.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Gelukstag – Meanderen

 6. Pingback: Gelukszaaierstag – Le petit requin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s