Ook de hondjes gingen op hotel (13/40)

Normaalgezien gaan de honden op vakantie naar een vriendin maar aangezien Tiqi daar een manier vond om te ontsnappen, kunnen ze daar niet meer naar toe. Ik wou ze eerst opsplitsen, zodat Mati en Nyrah naar vriendin E konden gaan en dat Tiqi thuis zou blijven en dat vriendin L zou komen dogsitten. Maar ik vond het teveel gedoe en geregel. Dus besloot ik om ze toch op hotel te doen.

Ze gingen naar Hof Groendaele in Lichtervelde. Ze hebben zelf windhonden. Dat ze kennis hebben van windhonden vind ik belangrijk omdat ze daar (niet alleen voor de windhonden) bedjes hebben om in te liggen. Het zijn dan ook echte couchpotatoes die graag hoog en zacht liggen. Bovendien zijn de kennels verwarmd, want ze kunnen niet tegen de koude. Windhonden zijn gevoelig en onzeker, dus een zachte aanpak is vereist.

Mijn hondjes hebben het er goed gesteld. Mati en Tiqi sliepen altijd samen, terwijl ze thuis nooit samen willen liggen. Blijkbaar vonden ze steun bij elkaar. Ze krijgen daar vers voer (als je dat wil), wat ik ook een pluspunt vind. Mati moest apart eten want ze is een trage eter en de andere twee stelen haar eten. Tiqi heeft veel geblaft naar hun kat die daar over het erf liep. Maar was voor de rest een hele lieve hond. Nyrah was de eerste dag wat terughoudend maar kwam daarna gezellig knuffelen.

Volgens mij hebben ze daar een leuke tijd gehad. Maar ik ben toch blij dat ze weer bij mij zijn, ik heb ze gemist. En zij mij ook (denk ik toch 😉 )

WhatsApp Image 2018-02-27 at 13.13.16

Wat doen jullie met de huisdieren als jullie op reis zijn?

15 gedachten over “Ook de hondjes gingen op hotel (13/40)

 1. Samaja

  Dat is een van de redenen waarom ik geen kat in huis durf halen, al dat regelen als we erop uit trekken… Maar goed dat jij voor de honden een goede opvang gevonden hebt, toch belangrijk dat je met een gerust hart op reis kan vertrekken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabine

  Mijn hondje gaat morgen voor het eerst 5 dagen naar een hondenhotel. Vreselijk om hem daar achter te laten, maar misschien voor hem ook leuk om 5 dagen lang elke dag urenlang op een groot veld met andere hondjes buiten te kunnen spelen. Hij heeft enorme verlatingsangst dus het eerste uur zal voor hem horror zijn. Zal blij zijn als hij weer fijn bij ons thuis is!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Oh in het begin is het wat zielig maar hij zal het snel gewoon zijn en te druk hebben om jullie te missen (wat ik positief bedoel). Mijn hondje heeft ook verlatingsangst waardoor ze blaft maar ze heeft niet geblaft, zeiden ze 🙂

   Like

   1. Sabine

    Wat fijn! Ik heb hem net weggebracht en dat was echt heel moeilijk. Hij gilde het uit. Overdag komt het wel goed maar ik hoop dat hij rustig is in de nacht… fijn dat het bij jouw hondje zo goed ging!

    Geliked door 1 persoon

 3. Mel

  Op reis gaan als je huisdieren hebt is altijd gedoe hé, maar ik vind het de moeite voor alle liefde die je in ruil krijgt 🙂 Wij gaan binnenkort 2 maanden op avontuur, poeziewoes gaat dan op hotel bij Kittydeluxe waar ze nog al geweest is, ze wordt er echt geweldig goed verzorgd! We probeerden ook kattensitters, maar onze kat is er niet voor te vinden en plast dan in huis, terwijl ze op hotel heel gelukkig lijkt te zijn na een gewenningsperiode 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik zou ook niet zonder huisdieren kunnen, maar nu is het wel wat veel. Al zou ik geen één kunnen missen 😀 Oh wat fijn dat je kat het daar naar haar zin heeft. Je zou denken dat katten liever op hun plekje blijven, maar zo zie je maar dat ze ook hun baasjes missen ❤

   Geliked door 1 persoon

 4. Leen

  Wij hadden maar één hond en hebben haar één keer op een soort van hondenhotel gedaan maar dat vond niemand leuk; zij niet en de andere honden ook niet. Ze was een vrij asociaal beestje, maar o zo lief hé, dat wel! De jaren nadien is mijn tante altijd komen house- en hondensitten als wij op vakantie wilden. En ik heb die favor geturned door ook enkele keren bij haar te gaan house- en hondensitten als tiener, heerlijk vond ik dat. Het is een enorme geruststelling als je weet dat je dieren in goede handen zijn tijdens je afwezigheid he?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s