Januari-herinneringen

Vorig jaar had ik een rubriekje ‘weekboek’ waarin ik wekelijks postte wat er zoal gebeurd was in die week. Maar omdat mijn leven niet altijd even spannend is, had ik dat niet zolang volgehouden. Maandelijks wil ik even terugblikken op de afgelopen maand.

Op een woensdag trakteerde ik vriendin M. op een bakje friet met veggie stoofsaus én een falafelkroket. Het was gezellig om wat bij te kletsen met heerlijke frietjes van frituur Tartaar in Gent.

De tweede zondag ging ik wandelen met vriendin L. in Laarne. Ik geef mijn hondjes vers vlees dat ik koop bij TopDog in Wetteren. En dat combineer ik meestal met een wandeling met vriendin L., het is altijd leuk om eens niet alleen te moeten wandelen en ondertussen ook te kunnen babbelen.

De vrijdag daarop ging ik opnieuw met vriendin M. frietjes eten bij Frituur Tartaar en vriendin L. was er deze keer ook bij, een gezellige lunchpauze.

In januari ging ik nog eens meewandelen met een windhondenorganisatie. Ik had nog een jas liggen van mijn greyhound Boika die ondertussen vijf jaar gestorven is. De jas lag hier maar in een mand en ik had besloten om er afscheid van te nemen en de jas te schenken. Het was fijn om nog eens oude bekenden te zien, helaas had ze een hondje minder die in april gestorven was. Mijn hondjes en ik zelf hebben er van genoten. Ze vinden het leuk om met soortgenootjes te wandelen.

En het hoogtepunt van januari was het laatste weekend want dan ging ik 5 dagen naar Budapest met twee vriendinnen van de hondenschool. Het was een heerlijke citytrip, het was er koud maar de zon scheen! En de laatste dag was het er zelfs 14 graden. We hebben vooral gewandeld, een paar musea bezocht en lekker gegeten. Een aanrader!

En de laatste januari-dag ging ik met de collega’s naar een toneelstuk in de Minard te Gent. Het stuk werd geschreven door Erik Vlaminck, het ging over een trambestuurder die opgeroepen werd om psychiatrische patiënten te gaan ophalen nadat hun ziekenhuis gebombardeerd werd. Het was een leuke avond samen met de collega’s.

Wat is jullie mooiste januari-herinnering?

15 gedachten over “Januari-herinneringen

 1. Le petit requin

  Je foto’s op instagram gaven mij al zin om naar Boedapest te vertrekken en nu is dat gevoel er weer 🙂 Fijn dat je je jaar al meteen met een citytrip kon starten!
  En leuk dat je naar een toneelstuk geschreven door Erik Vlaminck ging kijken! Wil nog altijd eens een nieuw boek van hem lezen, nadat ik hem door jou leerde kennen. Jammer genoeg hang ik daarvoor echt af van de bib in België, dus ’t komt er niet zo makkelijk van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde

  Oh leuk zo’n overzicht :-). Budapest houd ik graag in gedachte als reistip. Lijkt me heerlijk om zo met gelijkgestemden er eens tussenuit te knijpen. Ik wist al dat jij graag vlaamse auteurs leest en dat je van een van hen dan een toneelstuk hebt gezien is dan natuurlijk mooi meegenomen. Gent is ook een plek waar ik heel graag kom 😉 Tartaar kende ik nog niet, dus dat geeft ook weer nieuwe ideeën. Kan zo niet meteen bedenken wat mijn mooiste herinnering van januari is, er zijn er wel enkele. Ik gooi ze maandelijks op de blog onder de noemer moOImenten. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: 2018 was een jaar waarin ik … | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s