En toch houd ik van de winter…

Tijdens de winter heb ik periodes waarin ik me heel somber kan voelen. Periodes waarin ik nog sneller begin te wenen dan anders. Me futloos voelen. Me waardeloos voelen en denken dat niemand me leuk vindt. En het huis waarin ik woon, is niet Γ©cht warm te krijgen.

Maar ik hou van de winterse temperaturen. Ik ben altijd blij als het vriest en vooral als het sneeuwt. De natuur is dan zooo mooi. Wandelen in de sneeuw? Heerlijk! Ik hou van het krakende tapijt onder mijn voeten. Mati vindt wandelen in de sneeuw ook fantastisch. Dan huppelt ze rond als een dartel veulen en hapt ze in de sneeuw. Tiqi en Nyrah verkiezen hun slaapzakje of het kussentje voor de kachel πŸ˜€

IMG_4530

Ook vind ik de avonden zo gezellig. Lichtjes en kaarsjes aan. Gezellig in de zetel met een dekentje en eventueel nog een kersenpitje erbij als het te koud is. Ik vind het heerlijk om wat te lezen of naar series/films te kijken.

IMG_4537

In de zomer drink ik ook thee maar in de winter smaken de kopjes thee zoveel beter. Ik hou niet zo van kerst maar de kerstthee van Yogi is Γ©cht lekker. Choco-thee en Chai-thees vind ik best bij de winter passen.

 

Wat vinden jullie fijn aan de winter?

 

 

Advertenties

17 gedachten over “En toch houd ik van de winter…

 1. Mel

  Dan hebben jij en Mati aan jullie trekken kunnen komen met de recente sneeuw πŸ˜‰ Ik hou enorm van cocoonen in de winter. Ik kijk graag naar boomtakken die mooi gevormd zijn, wat je niet ziet als er blad aan hangt. Ik hou ook van de stilte en de rust buiten omdat iedereen binnenzit.

  Liked by 2 people

 2. pizzapartyfridaynight

  De winter is, samen met de herfst, mijn favoriet seizoen! ☺️ het heeft gewoon zoiets gezellig vind ik. Het is precies meer sociaal aanvaard om dan β€˜s avonds gewoon thuis te chillen onder een dekentje, terwijl in de zomer… moet je zo precies bbq’en en laat op terrasje gaan zitten. Dat is ook wel fijn hoor, maar ik geef toch de voorkeur aan lekker thuis zitten πŸ˜„

  Liked by 2 people

 3. Hilde

  Wel, hier ook iemand die houdt van die knusheid en gezellige warmte die de winter en kerstperiode met zich meebrengt. Al mijmer ik af en toe, denkend aan hen die het heel wat minder goed hebben dan ons. Ook dat hoort voor mij bij deze periode. Ik vind sneeuw overigens ook erg mooi. Deed me spontaan denken aan een berichtje dat ik onlangs heb gepost daarrond πŸ˜‰

  Liked by 1 persoon

 4. zwartraafje

  Het knusse contrast van de gezellige warmte in huis en de kou buiten. De lichtjes die de kortere dagen wat draaglijker maken. De rust die deze periode met zich meebrengt doordat je precies minder weg of ergens naartoe moet/gaat. Oh en zoals jij al zegt … de lekkere theesmaken die zo mooi bij deze periode passen. Mocht mijn lichaam nu ook wat minder stout zijn tijdens deze maanden dan hadden ze precies alleen maar voordelen gehad.

  Liked by 1 persoon

 5. Lize

  De donkere avonden met een breiwerk voor de TV heb ik wel graag. Kaarsjes aansteken om het nog wat gezelliger te maken en een dekentje erbij.
  Deze winter nog niet veel gehad maar vriesweer en tegelijk helder heb ik zo graag!

  Liked by 1 persoon

 6. Villasappho

  De winter is na de herfst mn favo jaargetijde, ben absoluut pro winter. Maar ik heb geen kaarsen aan. Hoewel ik de echt koude temperaturen mis ben ik alweer dik tevreden omdat ik flink winterse foto’s heb kunnen maken. Jouw hond zou ik met kleedje en al op de foto zetten, past ook zo heerlijk in een winterse foto.

  Liked by 1 persoon

 7. Leen

  Zetel, dekentje, warm drankje: check. Sneeuw liever niet, tenzij het ineens een paar tientallen centimeters is en niet direct verandert in prut of ijs. Ben meer een herfstmens! πŸ˜€

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s