De Harry Potter-tag

SPOILER-ALERT

Jaja, ik ben een groot kind ๐Ÿ˜€ Maar ik trek het me niet, als ik er maar van geniet. Nรจm ๐Ÿ™‚ Ik vond deze tag op het YouTube-kanaal van Teske. En ik vond het leuk om er een geschreven versie van te maken.

Wat is je favoriet boek? Harry Potter & the Half-Blood Prince omdat ik hier een verrassingseffect had en ik dacht dat Snape toch bij de Deatheaters hoorde.
Wat is je favoriete film? Dezelfde als het boek. Het is heel goed verfilmd en de muziek er bij is prachtig.

Minst favoriete boek? Harry Potter & Goblet of Fire, omdat meer over het tornooi gaat en ik hou meer de lessen die gevolgd worden

Minst leuke film? Harry Potter & the Philosopher’s Stone, ik vind de special effects niet zo goed gedaan en je merkt dat het een oude film is.

Welke delen van de boeken lieten jullie huilen? Ik denk niet dat ik gehuild had, maar ik vond het wel heel jammer dat Snape stierf ook al wist ik het al op voorhand.

Als je een relatie zou hebben met รฉรฉn van de karakters, wie zou het zijn? Snape natuurlijk! Al staat Lucius ook op mijn lijstje. Of Draco in de laatste films.

Wie is je favoriete personage? Mijn top 3: Snape, Lucius Malfoy, Draco Malfoy

Wie zijn je minst favoriete personages? Dolores Umbridge, wat een vreselijk mens, een schijnheilige trut.

Wat zou je patronus zijn? Volgens pottermore is dat een Beagle maar als ik zelf zou mogen kiezen dan ga ik voor een vosje omdat lekker eigenzinnig zijn of een vleermuisje.

Als je de onzichtbaarheidsmantel, de zegevlier of de steen van wederkeer zou kunnen hebben, welke van de drie zou je kiezen? De onzichtbaarheidsmantel, dat lijkt me handig zo nu en dan ๐Ÿ™‚

In welke afdeling zou je komen? Volgens pottermore ben ik Slytherin en Ravenclaw, ik vind beide huizen tof maar toch een lichte voorkeur voor Slytherin ๐Ÿ™‚

Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat kopen? Een kat *kattenmens*, maar een uil zou ik ook wel leuk vinden.

Wat zou je favoriete vak zijn: verweer tegen de zwarte kunsten, toverdranken, toverspreuken of waarzeggerij? Toverdranken omdat dat de leukste leraar is, haja!

Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten, wie zou het zijn? Alan Rickman (Snape), maar die is niet meer, dus dan ga ik voor Tom Felton (Draco)

Heb je รฉรฉn van de HP-videogames gespeeld? Nope

Als je in het zwerkteam zou zitten, welke positie zou je dan hebben? Seeker, dat lijkt me het leukst

Favoriete quote uit de serie? Er zijn zoveel mooie quotes, dit zijn er enkele ‘Has it ever crossed your brilliant mind that I don’t want to do this anymore?’ ‘It does not do to dwell on dreams and forget to live’ ‘Happiness can be found even in the darkest of times, if only one remembers to turn on the light’

Was je blij met het einde? Ik was ontgoocheld, ik had er meer van verwacht en ik vond het niet leuk dat Snape toch aan de goeie kant stond. En dat hij verliefd was op Harry’s moeder.

Hoeveel betekent Harry Potter voor jou? Het heeft me geleerd om me onder te dompelen in een andere wereld en te genieten van een sprookje. Ik heb er van genoten.


Ik geef deze tag door aan Liesbet van Zwartraafje en aan Samantha van Samantha’s boekenhoekje. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden maar voel je zeker niet verplicht. Andere mensen mogen gerust deze tag overnemen ๐Ÿ™‚

Houden jullie van Harry Potter?

Advertenties

19 gedachten over “De Harry Potter-tag

 1. misssexandthecity

  Ik heb nu eens niks met Harry Potter, wel leuk dat het jou zo in de ban houdt :-)….heb een collega die vaak immitaties doet en ook helemaal er weg van is :-). En hou het kind in je!

  Liked by 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik had het niet verwacht, ik was vroeger absoluut niet voor hocus pocus. Wel in films maar niet in een boek รฉn kijk vanaf het einde van boek 4 was ik helemaal verslaafd ๐Ÿ˜€

   Like

 2. zwartraafje

  Dankjewel voor de tag! Ik zag hier toevallig mijn naam tussen staan en ga hem opslagen tegen dat ik een vrij plekje heb op de blogplanning. En voldoende tijd om me het hoofd te breken over wat nu juist mijn favoriete boek -en film zijn. Ik ben immers een ramp in het kiezen van favorieten.

  Liked by 1 persoon

 3. fiekefatjerietjes

  Zo’n leuke tag! Ik ben niet zo’n grote fan als jij, maar ik lees de boeken wel heel graag. In het middelbaar heb ik ze gelezen, en nu ben ik begonnen met ze herlezen. Vorige week had ik het eerste boek uit, en het was toch serieus balen toen ik zaterdag in de bib het tweede boek niet kon vinden in de rekken, terwijl het in de online catalogus wel als aanwezig stond…

  Like

 4. Pingback: Harry Potter Tag – Samantha's Boekenhoekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s