Dit neem ik altijd mee op reis (23/40)

Home & Away: Wat zijn de drie items dat je altijd meeneemt als je op reis gaat buiten je tandenborstel en proper ondergoed?

Hier moet ik toch even over nadenken. In het dagelijkse leven sleur ik heel wat mee maar als ik op reis ga, hoef ik niet persΓ© veel mee te hebben. Ik reis het liefst zonder bagage. Wel met handbagage weliswaar. Anders zou ik helemaal niks mee doen en dat zou ook niet te doen zijn.

De laatste reis was naar Wenen en daar had ik enkel handbagage mee. Ik heb er wel mijn flows uitgezwierd omdat het er niet meer bij kon. Ik denk altijd dat ik leesvoer tekort ga hebben maar in realiteit lees ik bitter weinig op reis.

Het eerste item is ongetwijfeld een boek, dat moet ik mee hebben waar ik ook ga. Misschien uit angst voor dooie momenten. En voor het geval dat er toch een rustmoment ingelast wordt.

Het tweede item zijn oordoppen. Je weet nooit zeker of je in een rustig hotel zal zitten of niet. Of dat er veel omgevingsgeluiden zullen zijn. Want in de advertentie staat vaak ‘rustig gelegen’ maar is het dat ook wel. Het zeker voor het onzekere nemen. En ik kan niet inslapen als ik op bepaalde geluiden ga letten.

Voor het derde item moet ik even nadenken. Ik ging schrijven mijn nagelknipper omdat er niets irritanter is dan stukje van je nagel waarmee je overal blijft haperen. Maar bij handbagage weet ik niet of dat mag, naar Wenen had ik volgens mij geen nagelknipper bij me. Ik denk dat ik toch voor notitieboekje met balpen ga gaan, ik hou er van om van alles bij te houden en te noteren.

Wat zijn jullie onmisbare reisspullen?

12 gedachten over “Dit neem ik altijd mee op reis (23/40)

 1. tinyblogt

  Hahaha, ik moest meteen denken: z’is daar weer met haar notitieboekje! πŸ™‚ Sorry hΓ©, niet slecht bedoeld, ‘k vond het wel grappig. πŸ™‚
  Ik zit momenteel met inpakstress, 2 weken west-usa en het kan daar zowel sneeuwen als hittegolven, aaargh!

  Geliked door 1 persoon

 2. Lize

  Een boek neem ik ook mee of mijn e-reader. En oordoppen ook maar niet om te slapen maar wel voor op het vliegtuig. Ik heb altijd erg snel oorpijn en gelukkig bestaan er nu van die speciale oorstoppen voor op het vliegtuig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s