Mijn waterverbruik (17/40)

Vandaag moest ik mijn meterstand van het water doorgeven. En wat bleek, ik heb 26 m³ verbruikt op één jaar. 26 m³ is 26.000 liter water. Ik was natuurlijk curieus of ik onder het gemiddelde zat. En ja hoor, het gemiddeld waterverbruik is 40.000 liter per persoon. Ik zit bijna aan de helft!

Hoe komt het dat mijn waterverbruik bijna de helft is van de gemiddelde Belg?

 • Ik douch om de drie dagen. Ik douch, dan douch ik drie dagen niet en dan douch ik terug. Om het simpel te zeggen, douch ik dus 2 keer per week. Voor de rest was ik mij gewoon aan de lavabo.
 • Ik sla wel eens een sas-beurt over als ik naar het toilet geweest ben.
 • Ik heb geen vaatwas, al schijnt een vaatwas zuiniger te zijn dan gewoon met de hand wassen. Als ik niet veel afwas heb, laat ik maar de helft zoveel water in de pompsteen lopen.
 • De wasmachine draait hier ongeveer één keer per week.

Hoe zit het met jullie waterverbruik?

17 gedachten over “Mijn waterverbruik (17/40)

 1. resaarcle

  Ik weet niet waar de meter staat in ons nieuwe huis ☺dus ik heb er eigenlijk niet echt een zicht op. Maar ik heb wel de hoop dat nu onze wasmachine op regenwater draait, het beter moet meevallen dan voorheen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde

  Voor mijn waterverbruik kreeg ik dit jaar een terugbetaling tov vorig jaar 😀 . Het zit in kleine dingen zoals de kraan niet laten lopen wanneer dat niet nodig is. (Kook)water of water van de koffiezet dat over is gebruiken als water voor de planten, vaatwas en wasmachine enkel gebruiken bij een volle machine… In de vergaarbak van het toilet ligt een gevulde waterfles, wat ook minder waterverbruik betekent bij elke doorspoelbeurt. En dat alles heeft zich blijkbaar geloond. Dus ben hier best tevreden over 🙂 . Ik overweeg ook een douchespaarkop, een toilet met dubbele doorspoelknop maar da’s – voorlopig – toekomstmuziek 😉 .

  Geliked door 1 persoon

 3. Lize

  Ik zou mijn waterverbruik graag minderen maar ga daarvoor véél te graag in bad. Ik probeer het wel af te bouwen en als het mooi zonnig weer is probeer ik mezelf te overtuigen om te douchen en dat lukt steeds vaker.

  Geliked door 1 persoon

 4. Josie

  Ons waterverbruik swingt de pan uit sinds de kinderen er zijn. We douchen ook maar 2 keer per week, maar vaak staat het bad tegelijk aan met de douche en speelt de oudste gewoon in de douche zo lang de jongste in bad zit. Twintig minuten ofzo. Met de kraan open. Ik vind het zo lastig om hem dat te ontzeggen. En dan heb ik het nog niet over de zomer met plonsbadjes en waterspeeltafels…
  Sasbeurten overslaan doen we ook wel eens. Nu we een gezin hebben van 4, kom ik er ook niet met 1 wasmachinebeurt per week. Maar ik ben wel extreem zuinig daarin en kleren worden hier echt alleen gewassen als ze vuil zijn. Maar zeker bij de jongste zijn ze na 3 dagen ook gewoon smerig en vaak vaker.

  Geliked door 1 persoon

 5. Le petit requin

  Ik heb eigenlijk geen idee van ons waterverbruik, oeps… Weet wel dat we vorig jaar geld teruggekregen hebben, omdat de vaste kosten uiteindelijk hoger lagen dan wat we effectief verbruikt hebben. Gemiddeld zal het dus wel meevallen, vermoed ik, maar ik ga de volgende keer die factuur toch eens gedetailleerder bekijken 🙂
  Goed bezig in alle geval, want zo ruim onder het gemiddelde, chapeau!

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Mijn waterverbruik (23/40) | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s