Waarom ik vegetariër werd… (16/40)

De innerlijke mensch: Heb je ooit overwogen om vegetariër/veganist te worden? Waarom wel of waarom net niet? Als je al vegetariër/veganist bent, waarom heb je ooit die keuze gemaakt?

Op mijn 15de wou ik vegetariër worden, maar ik moest wel nog vis eten van mijn moeder. Na een tijdje, ik schat rond mijn 16de, kon ik haar overtuigen om ook geen vis meer te eten. Ik wilde geen dieren meer eten voor de dieren. Ik vond de manier waarop dieren gefokt worden geen doen. Maar ik kon er ook niet tegen dat dieren vermoord worden om op te eten.

Doorheen de jaren word je ouder en wijzer. Je leert meer over milieu, natuur, vleesindustrie, visvangst,… Waardoor ik leerde dat vegetariër zijn niet alleen voor de dieren goed is maar ook voor het milieu, de wereldvoedselproblematiek, gezondheid,…

Er is voor mij geen enkele reden om wél nog vlees te eten. Omdat ik het graag at misschien wel. Maar dat weegt niet op tegenover de bovenstaande redenen.

Ik ben een tijdje veganist geweest maar dat vond ik te moeilijk op sociaal vlak. Ik vind het al lief dat mensen rekening houden met het feit dat ik vlees eet. En veel mensen weten niet wat ze moeten klaarmaken als je ook geen zuivel en eieren zou eten.

Thuis eet ik veganistisch, omdat zuivel en eieren helemaal niet diervriendelijk zijn. Uiteindelijk is veganistisch eten zo’n gewoonte geworden dat ik er niet meer bij hoef na te denken.

Zijn jullie vegetariër of veganist?

 

20 gedachten over “Waarom ik vegetariër werd… (16/40)

 1. Kris10

  Al meer dan 20 jaar vegetariër. De lammetjes in onze tuin die ik met de fles grootbracht waren een eerste trigger. Ik heb 1 maand (als uitdaging en testje) vegan gegeten maar dat is voor mij niet haalbaar.

  Geliked door 1 persoon

 2. misssexandthecity

  Hier Paleo aanhanger omwille van andere klachten, maar ik pak het wel anders aan dan de 1ste poging…..eet bewust minder vlees en meer groenten. Maar zonder vlees/vis, ik weet het niet of ik het kan….nochtans gaf ik al veel op 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Sabine

  Wat goed en wat lang al!! Ik ging 10 jaar geleden ofzo, of iets langer, minderen met vlees, nog wel vis. Een paar jaar daarna helemaal geen vlees en vis meer. Om dezelfde redenen. Gezondheid, milieu, dierenwelzijn… ik voel me er super goed bij en zou nu ook echt geen hap vlees meer kunnen nemen. Zo vreemd opeens, dieren eten haha. Ik eet trouwens ook veel veganistisch, sowieso thuis meestal.

  Geliked door 1 persoon

 4. Lize

  Ik ben een halve vegetariër. Ik ga voor mezelf geen vlees klaarmaken, of toch niet snel, vooral omdat ik liever vegetarisch eet. Als ik op restaurant kan kiezen, kies ik ook voor vegetarisch maar als ik ergens ga eten ga ik er (meestal) niet moeilijk over doen als er vlees op mijn bord ligt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Cindy

  Ik eet heel weinig vis en kip. Dus geen echte vegetariër. Ik doe nu mee met 40 dagen zonder vlees en stel vast dat er toch meer vis en kip op mijn bord lag dan ik dacht. Ik zou meer veganistisch willen eten, maar dat overleeft mijn man niet. 😊 Wel heel bewust gestopt met gelatine te eten. En dat doet soms pijn als mijn man snoepjes eet. Maar dan denk ik aan het gekweel van de varkens bij het slachthuis (ik werk daar in de buurt) dat door merg en been gaat. Dan is het weer gemakkelijker om nee te zeggen tegen gelatine.

  Geliked door 1 persoon

 6. defittevega

  Sinds kort ben ik veganist na een jaar vegetariër te worden. Voor mij is dat lastig omdat ik veel reis voor mijn werk. tot nu toe heb ik mij altijd gered maar als dit niet het geval is dan moet ik wel vegetarisch eten.

  Geliked door 1 persoon

 7. SCoaching

  Hi, leuke post die aansluit bij mijn recente beslissing. Na het kijken van de documentaires “Cowspiracy” en “Sustainable” op Netflix ging er bij mij een lamp branden die een antwoord gaf op mijn vraag. Wat kan ik bij mezelf veranderen om het milieu te verbeteren! Kijk er maar eens naar, je valt achterover van de cijfers en benodigdheden voor vleesproductie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s