Een spannend verhaal (13/40)

Complete willekeur: Wat was je grootste ‘fuck, ik moet hier zo snel mogelijk zien weg te komen’-moment van je leven? Vertel eens een spannend verhaal!

Er zijn weinig momenten waarbij ik écht weg wilde. Maar er zijn er toch wel een paar waarbij ik liefst had dat het zo snel mogelijk voorbij was. Dit is er eentje van.

Samen met een vriendin en mijn 3 hondjes gingen we iets drinken in Brugge. Onze toenmalige mannen waren vogels gaan spotten in Beernem. We bestelden allebei een Leffe. Na een poosje vragen we de rekening. Het was in totaal €10. We leggen elk 5 euro. De ober komt het halen. We blijven nog eventjes zitten

Toen we weg gingen, kwam de ober naar ons. Hij vertelde ons dat we moesten betalen. Ik zei dat we betaald hadden. Hij zei van niet. Lap! Ons woord tegen zijn woord. We keken nog onder tafel of het geld weggewaaid was, want op den duur twijfel je aan alles. Het enige wat ik zeker wist, was dat ik een uur geleden vijf euro in mijn portefeuille had en een uur later niet meer.

Hij bleef er bij dat we nog moesten betalen. Ik zei, ok, dan bel ik de politie en kijken we naar de camerabeelden. Hij zei dat hij de politie al gebeld had. Ik bleef wat wachten maar aangezien er niks gebeurde, belde ik zelf de politie en deed ons verhaal. Ze kwamen langs om te zien wat er aan de hand was. Op dat moment kwam ook de zaakvoerder langs en ik zei dat ik de camerabeelden wou bekijken. Hij zei dat het hele voorval hem al meer dan €10 gekost heeft en dat hij het zo wou laten.

Achteraf  hoorde ik van mensen dat het nog gebeurd dat obers doen alsof er niet betaald werd en dat geld in hun eigen zakken steken. Ik vind het nog steeds jammer dat ik de beelden niet gezien heb. Want ik wilde wel graag weten wat er nu precies gebeurd was.

Hebben jullie al zoiets meegemaakt?

Advertenties

14 gedachten over “Een spannend verhaal (13/40)

  1. Mel

    Wauw dat vind ik straf. Oké, als ober moet je uitkijken dat iedereen betaalt. Maar als je klant zonder blikken of blozen voet bij stuk houdt dan vind ik dat je je klantvriendelijker mag opstellen dan ‘we hebben de politie gebeld’. Puur uit principe zou ik ook bij mijn standpunt blijven in zo’n situatie 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Sheila @ beineffable.com

    Oh.. dit zijn wel vergelijkbare zaken met wat ik zou kunnen meemaken tijdens mijn reizen. In Vietnam zijn ze wel eens zo brutaal om te beweren dat iets niet betaald is. Of dat je te weinig hebt gegeven. Maar daar trap ik heus niet in en zenuwachtig word ik er ook niet van. Als ik zeker weet dat ik €10 heb betaald, dan zou ik zeggen: “Prima vriend, haal jij toch lekker de politie erbij? Maar dan moeten ze er binnen 5 minuten zijn, want ik heb wel wat beters te doen dan hier op wachten en beschuldigd worden. Ik kan er ook niets aan doen dat jij dingen in je eigen zak stopt.” Kom op zeg, wat brutaal!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s