Waarom mijn honden en ik op elkaar lijken (3/40)

Ik had al eens het idee om hier over te bloggen. Maar toen ik dit artikel las bij Greet van Greet on the way, begon ik er over na te denken en kreeg ik goesting om dit concreet te maken. Hond en baasje gaan op elkaar lijken, maar misschien ligt het ook aan de keuze van het ras.

sofie mati

Ik heb 3 soorten windhonden en in de grote lijn lijken ze qua karakter op elkaar. En ook op mij. Alleen kan ik niet zo snel lopen als hen én zijn zij verzot op vlees terwijl ik al 19 jaar geen vlees eet.

De belangrijkste eigenschap die ons typeren, is dat we gevoelig zijn. En dat op verschillende vlakken.

Alle gemeenschappelijke puntjes op een rijtje:

  • We kunnen alle 4 niet tegen de koude. Ik hou van vrieskou maar in bed heb ik het graag warm. Zelfs in de zomer lig ik nog met een donsdeken en pyjama in bed. Mijn honden houden er van om ook in de zomer in een slaapzakje te slapen. Nyrah slaapt winter en zomer bij mij onder het donsdeken.
  • We kunnen allemaal niet tegen harde geluiden en lawaai. Ik heb het graag stil en mijn honden worden zenuwachtig als ze ergens zijn waar de muziek luid staat. Vuurwerk vind ik maar niks en mijn honden zijn er bang van. Tiqi loopt dan zenuwachtig rond en Mati schudt uit haar vel. Nyrah is niet bang van vuurwerk. Mati is ook bang van stemmen die door luidsprekers galmen.
  • We zijn snel onder de indruk van stemverheffingen. Ik heb heel snel het idee dat mensen boos zijn op mij omdat ze hun stem verheffen. Ik vind het ook heel lastig als mensen boos zijn op. Mijn honden schrikken ook als ik mijn stem eens verhef. Maar het weerhoudt ons niet om toch ons goesting te doen. Tiqi zal blijven proberen om in de zetel te kruipen, ook al werd hem verschillende keren kordaat gezegd dat hij het niet mag.
  • We hebben allen no-will-to-please. We willen ons goesting doen. Bij mijn honden uit zich dat in geen tien trucjes doen zonder er het nut van in te zien. Mati wou op de hondenschool één keer gaan liggen maar toch geen drie keer na elkaar? De eerste keer ging ze liggen, de twee keer ging ze liggen en stond onmiddellijk weer rechtop, de derde keer keek ze me aan: ‘ik heb al gelegen’. Om die reden kunnen ze niet altijd los lopen. Waarom zouden ze terug komen als er zoveel geurtjes zijn en al zeker niet als ze een prooi gespot hebben. Ik ben gesteld op mijn vrijheid en wil het liefste doen waar ik zin in heb. Ik word niet graag gecommandeerd.
  • We zijn alle vier heel onzeker. Tiqi is onzeker tegenover andere honden en is liever op zichzelf dan dat hij gaat spelen met andere hondjes. Ik ben ook heel graag alleen en kan me heel goed bezig houden alleen. Vroeger blafte Tiqi naar mannen uit onzekerheid. Dat doe ik nu net niet, maar ik voel me onzeker bij mensen die ik niet goed ken.
  • Nyrah wordt niet graag geknuffeld door andere mensen. Ze is enorm eenkennig. Ik ben zelf ook geen knuffelaar.
  • We zijn allemaal ongelooflijk koppig. 

Welke hond(en) hebben jullie of welke hond zouden jullie kiezen? En lijken die qua karakter op jou?

13 gedachten over “Waarom mijn honden en ik op elkaar lijken (3/40)

  1. Mel

    Haha, die no-will-to-please is herkenbaar, ik zit ook zo in mekaar 🙂 Mijn kat ook trouwens: lekker eigenwijs haar eigen willetje doen zonder zich te laten commanderen. Ik denk dat ik daarom zo graag katten heb, die zijn lekker zelfstandig en onafhankelijk.

    Geliked door 1 persoon

  2. misssexandthecity

    Labrador no doubt about it….ondanks het feit dat ik een kattenmadam ben en ja dat heeft ook met mijn onafhankelijk karakter te maken :-). Waarom labrador, onstuimig en eigenwijs 🙂 en een fijne kameraad……leuke foto en mooie madam btw

    Geliked door 1 persoon

  3. Hilde

    Hier geen huisdieren (meer) dus blijf ik het antwoord schuldig. Ik herken wel een aantal van jouw (jullie) eigenschappen die ook op mij van toepassing zijn (gevoelig voor harde geluiden/stemverheffingen/boze blikken). Mooie foto trouwens, Sofie!

    Geliked door 1 persoon

  4. Le petit requin

    Hahaha, chance dat je nog net niet uit onzekerheid naar mannen blaft 😉 Zalig verwoord!

    Onze hond vroeger was een Beagle, die superlief was, maar die je effectief ook moeilijk los kon laten lopen, omdat hij gewoon zijn neus achterna liep. Of ik lief ben, weet ik niet, maar dat ik veel wil ontdekken is alleszins wel waar. Verder nog actief zijn, positief en vrolijk, goh ja, eigenlijk komt dat nog best wel goed overeen 🙂 (al zijn er dan ook weer dingen die niet overeenkomen natuurlijk, zo ben ik vb. helemaal niet zo sociaal als onze hond was).

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie