Dé reden waarom ik iedere ochtend uit mijn bed kom (2/40)

Er zijn zoveel redenen waarom ik uit mijn bed kom. Boeken, de mensen om me heen, mijn huisdieren, lekker vegetarisch eten, de natuur,…

Maar de belangrijkste reden is mijn huisdieren. Ik ben enorm blij dat ze er zijn. Ik ben heel graag alleen en geniet van rust en stilte maar ik zou me behoorlijk eenzaam voelen zonder huisdieren. De honden zijn altijd welgezind en blij om mij te zien, als ik nu 2 minuten, 2 uren of een hele dag weggeweest ben. Altijd staan ze vrolijk te kwispelen.

Ik sta op voor hen omdat ik geniet van hun gezelschap maar ook omdat het moet. Ze moeten namelijk elke dag eten hebben. En de honden moeten elke dag gewandeld hebben. Daarbij kom ik ook tot de reden waarom ik nooit een pyama-dag kan houden. Want als ze niet gewandeld hebben, zijn ze echt lastig (lees: vooral Mati: piepen, zenuwachtig rondlopen,…).

Wat is jullie reden om elke dag op te staan?

15 gedachten over “Dé reden waarom ik iedere ochtend uit mijn bed kom (2/40)

 1. Lize

  Ik zou het niet direct weten al herken ik het stukje “huisdieren” wel. Sinds kort heb ik 2 katten in huis en die kunnen mij ook niet missen maar soms vind ik dan weer dat ze te veel aandacht vragen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck

  Sinds een maand vind ik het moeilijk om op te staan omdat onze lieve hond er niet meer is om te knuffelen ’s morgens.
  Niet iedereen begrijpt dat, maar ik kom niet graag in de lege woonkamer…

  Like

 3. Evi

  Wat fijn dat jij ook meedoet! Er zijn best wel een aantal redenen waarom ik uit mijn bed kom maar de hoofdreden is sowieso Tuur, want die kan uiteraard nog niet zelf uit zijn bedje 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Mel

  Tijdens de werkweek kom ik uit mijn bedje om ontbijt en lunch te maken voor mijn ventje. Ik vind dat zo zielig als hij dat om 5u30 ’s morgens alleen moet doen.

  Like

 5. Hilde

  Ik begin m’n dag graag met een heerlijk ontbijt, zonder ga ik de deur niet uit. Daar wil ik gerust zelfs vroeger voor opstaan. En als m’n dochter bij me is is zij de voornaamste reden dat ik vroeger mee opsta.

  Geliked door 1 persoon

 6. misssexandthecity

  De wekker en anders mijn leuke uitjes laten me uit bed veren :-), de gedachte aan een lekker ontbijt, mijn lief, de zoon die naar het voetbal moet ( want dat is de enige reden dat hij me nog nodig heeft als taxi :-)). Maar ook gewoon het leven….ik leef gewoon graag!

  Geliked door 1 persoon

 7. Flavie

  In de week kom ik uit mijn bed om zo vroeg mogelijk naar het werk te gaan, om dan zo vroeg mogelijk terug thuis te zijn.
  In het weekend is het om de dag te starten met de mensen die ik lief heb… de mini-me’s, Zoetie…

  Geliked door 1 persoon

 8. Le petit requin

  Haha, ik lees dit bericht net op een dag waarop ik nu nog altijd in pyjama zit (wel al ruim 5u wakker 😉 ). Dat is een van de weinige dingen die ik jammer vind aan “onze manier van leven” (aka: appartement, veel reizen, in het buitenland wonen dus geen familie in de buurt): dat het niet echt compatibel is met een huisdier. Vond het vroeger zo zalig om een huisdier te hebben en als ik ook bij jou zie hoeveel plezier je daar uit haalt, gezelschap, mee gaan wandelen… dan pikt het soms wat 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s