Lunchen bij MieVie in Gent

Deze middag had ik afgesproken met een vriendin om bij MieVie te lunchen. Het is een veganistische broodjeszaak waar je dus uiteraard broodjes kunt eten. Ze hebben uitsluitend veganistisch beleg. Je kan er kiezen uit vijf soorten beleg waaronder vegan kaas, linzensalade,… Ze zijn wat prijzig vind ik maar ik denk dat ze redelijk goed vullen. De broodjes kosten rond de 5 euro.

Naast broodjes kun je er ook soep en salades eten. En tot 11h kun je een veganistisch ontbijt nuttigen. Ik dacht niet voldoende te hebben met een broodje omdat ik een grote eter ben, dus besloot ik een salade te eten. Ik at een salade met gebakken tofu en currysaus. Ik vond het heel lekker en de prijs voor een deftig slaatje viel ook goed mee. Ik betaalde 9 euro. In veel niet-vegetarische zaken betaal je meer dan 9 euro en dan heb je enkel sla en tomaat als je een veganistisch slaatje kiest. Nu zat er gebakken tofu, geroosterde paprika, rucola, pitten en zaden, gedroogde tomaatjes,… in het slaatje.

Bovendien kun je vragen voor een glutenvrij broodje.

Ik vind een aanrader, zoveel voor de veganist als voor de vegetariër. En ook de alleseter zal hier graag komen eten.

MieVie kun je in de Serpentstraat in Gent vinden, dat is vlakbij de vrijdagmarkt. En dit bericht werd niet gesponsord.

Wat eten jullie graag op een belegd broodje?

 

 

 

9 gedachten over “Lunchen bij MieVie in Gent

  1. Mel

    Die zaak ken ik nog niet maar ga ik zeker een bezoekje brengen. Bedankt voor de tip! Helaas ben ik weinig experimenteel en ligt er meestal kaas op mijn boterham. Eigenlijk zou ik zelf groenten/linzensalades willen maken voor op de boterham, maar het is er helaas nog niet van gekomen…

    Geliked door 1 persoon

  2. Hilde

    Een broodjeszaak in het leuke Gent … dat wil ik onthouden. Ik kom er geregeld en zeker nu de dochter er studeert :-). Ik sta er zeker voor open, al ben ik zelf niet vegan (wel flexitariër). Leuke tip, dank je zeer.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Weekboek #13: terug aan het werk | Loesje Zaakjes

  4. Pingback: Blogdate (27/40) | Loesje Zaakjes

Plaats een reactie