Weekboek #12: uitzieken en naar de opera

Maandag 13 februari 2017

Balen, ik dacht dat ik me na het weekend wel beter zou gaan voelen. Ik zou naar de HORECA-beurs gaan maar de griep besloot er een stokje voor te steken. Op vrijdag had de huisarts me al een verlenging gegeven voor het geval het griep zou zijn. Ik belde naar mijn werk dat ik nog twee dagen ziek zou zijn. Daarna kon ik best wel weer aan de slag. Maar ’s avonds voelde ik me nog steeds ellendig en vreesde ik voor een longontsteking. Ik maakte online een afspraak met de dokter.

Dinsdag 14 februari 2017

Om 11h30 ging ik opnieuw naar de huisarts. Ze zei dat het de griep was en het begin van een bronchitis. Ik moet veel rusten en veel thee moest drinken. Verder kon ik niets doen dan uitzieken. Ik belde weer naar het werk om te melden dat ik de hele week afwezig zou zijn.

Woensdag 15 februari 2017

Wat kun je anders doen dan lezen als je ziek bent. De hele dag bracht ik door in de zetel met mijn Harry Potter boek. In de late namiddag had ik hem helemaal uitgelezen en ’s avonds keek ik dan naar de verfilming.

Donderdag 16 februari 2017

Ik voelde me al iets beter. Ik begon in een nieuw boek, ‘de bekeerlinge’ van Stefan Hertmans. Mijn moeder kwam langs en heeft eens gestofzuigd. Ze maakte spruitjes en aardappelen klaar voor me. Ik was blij dat ze gekookt heeft voor me. Ze sneed ook de warmoes fijn zodat ik die enkel nog hoefde te stoven.

In mijn groentepakket: spruitjes, wortelen, rode bieten en chinese kool.

Vrijdag 17 februari 2017

Weer een stapje richting beterschap. Ik dacht om al te gaan werken maar toen ik boodschappen gedaan had, was ik toch blij dat ik nog een dag thuis was. Want boodschappen doen was toch nog te vermoeiend. ’s Avonds keek ik naar ‘the Nightmare before Christmas’

Zaterdag 18 februari 2017

Ik hield me nog rustig. Ik heb veel gelezen en maakte voor het eerst weer eten klaar. Het was ook een dag waarop ik weer wat meer kon eten dan voorheen. Ik schreef ook nog een brief naar een vriendin, want die was al meer dan 2 maand aan het wachten op antwoord. ’s Avonds ging ik naar een klassiek concert in de Vlaamse opera in Gent. Wat een zaal! Prachtig, ook het optreden.

Zondag 19 februari 2017

Hiep hiep hoera! 35 kaarsjes mag ik uitblazen. Ik baalde een beetje dat ik niks gepland had. Ik wou vragen om een wandeling met de honden te maken maar door de griep durfde ik niet teveel vooruit plannen omdat ik niet wist hoe ik me zou voelen. Gelukkig kwam mijn moeder langs en gingen we samen frietjes eten.

Hoe was jullie week?

7 gedachten over “Weekboek #12: uitzieken en naar de opera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s