Tournée Minerale en waarom ik niet mee doe

Voor wie het niet kent, Tournée Minerale is een actie waarbij je een maand lang geen alcohol drinkt. Meer bepaald de maand februari. Het is vooral de bedoeling om mensen te laten inzien wat (teveel) alcohol drinken doet met je lichaam.

Eerst wou ik niet meedoen want ik ging naar Wenen. En dan vind ik het fijn om een glaasje wijn te drinken bij het eten. Bovendien ben ik jarig in de maand februari.

Dan wou ik toch meedoen. Omdat ik hou van een uitdaging en omdat het leuk is als er zoveel mensen meedoen.

Maar ik besloot dan uiteindelijk toch niet mee te doen. Omdat ik sowieso al heel weinig alcohol drink. Ik drink alleen als ik eens weg ben of uit eten ga. Dus het effect van geen alcohol drinken, ken ik al. Bovendien deed ik al eens mee aan 40 dagen zonder alcohol, twee jaar geleden.

Daarbovenop eet ik thuis zo goed als altijd veganistisch, buitenshuis eet ik vegetarisch als er geen veganistische opties zijn. En ik eet al 2,5 jaar geen geraffineerde suikers dus een glas rode wijn zo nu en dan mag wel eens!

Waarom doen jullie wel of niet mee?

Advertenties

19 gedachten over “Tournée Minerale en waarom ik niet mee doe

 1. Mrs. Brubeck

  Ik vind een heksenjacht altijd dom en doe uit principe niet mee, je wordt beschouwd als een misdadiger als je nu een glas wijn drinkt…en wat voor nut heeft om een maand niet te drinken en dan in maart gewoon terug te beginnen???
  Tournée met mate en gezond verstand en respect voor iedereen zou veeeeel beter zijn!
  😀😀

  Liked by 1 persoon

 2. Samaja

  Ik doe niet mee, omdat ik sowieso weinig alcohol drink. Vreemd genoeg heb ik deze maand al meer alcohol gedronken dan anders (al is dat ook maar 1 gin-tonic en een glas champagne). Ik doe dus het omgekeerde :-).

  Liked by 1 persoon

 3. Mel

  Ik doe ook niet mee, omdat ik sinds juli 2016 stopte met alcohol. Ik vind het wel een goede manier om het probleem onder de aandacht te brengen. (Misschien is het woord ‘probleem’ wat overdreven, maar als je in de rij staat in de supermarkt moet je maar eens subtiel in andermans karren kijken, ik sta er altijd van versteld hoeveel alcohol er gekocht wordt!) Ik dronk 2x alcohol sinds juli, en ik merk nu hoe hard mijn lichaam/slaap eronder lijdt. Iets wat mij vroeger nooit opviel toen ik nu en dan een glas dronk.

  Liked by 1 persoon

 4. Josie

  Ik doe uiteraard wel mee, omdat mijn werk dit organiseert 🙂 maar ook en vooral omdat ik hier heilig in geloof. De meeste Vlamingen drinken meer dan de aanbevolen maximale hoeveelheid van 10 glazen per week. Een maand niet drinken doet iedereen hopelijk eens stilstaan bij de invloed en alomtegenwoordigheid van alcohol in deze maatschappij. Wetenschappelijk onderzoek heeft bij regelmatige drinkers bovendien gezondheidsvoordelen aangetoond als ze 1 maand hun glas alcohol laten staan. Meer dan redenen genoeg vond ik dus.

  Liked by 1 persoon

 5. Hilde

  Ik hoef daar geen moeite voor te doen, dus ‘meedoen’ is veel gezegd. Alcohol hoeft niet voor mij, of het nu deze maand is of op een ander tijdstip, ik kan gerust zonder. Ik drink wel eens een glaasje bij uitzondering zoals op een feestje of in gezelschap tijdens een etentje. Geniet van je glaasje èn van je verjaardag (wanneer 😛 ?).

  Liked by 1 persoon

 6. pizzapartyfridaynight

  Ik doe wel mee met Tournée Minérale 🙂 maar, ik drink eigenlijk ook best wel weinig alcohol, alleen als ik ga uiteten of uitga, maar dat gebeurt ook niet zo heel veel tegenwoordig. Dussss… ik doe mee, maar ik merk er niet zo heel veel van. Tot nu toe heb ik nog maar 2x ‘nee’ moeten zeggen tegen een glaasje cava.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s