Winter Wonderland


Oh wat hou ik van de winter. Niettegenstaand dat ik last kan hebben van de donkere dagen. Maar als het zonnetje schijnt en het vriest eens goed, dan kan ik daar zo van genieten.

Het glinsterende witte laagje vind ik écht mooi. Ik geniet er van om door de koude te wandelen samen met mijn hondjes. En ik hou er van om over krakende bevroren plasjes te lopen, het kind in mij komt dan weer naar boven.


Sneeuw vind ik al even zalig. Echt prachtig om naar te kijken, leuk om door te wandelen. Zowel de dwarrelende vlokjes als het witte kleed vind ik mooi.

Ik weet nog dat mijn vader mij riep toen ik nog een klein meisje was, om even mee door het raam te kijken. Omdat alles een witte laag gekregen had van de vrieskou. We aanschouwden het winterse landschap. Ik zie het nog voor mij, vooral de witte takken van de bomen. Mijn voorliefde voor de vrieskou heb ik duidelijk van hem geërfd.

Er zijn twee nadelen aan de koude winter. Dat zijn de gladde wegen. Gelukkig kan ik met de trein naar het werk gaan. Het andere nadeel is dat de honden hun jassen en pyjama moeten dragen. Windhonden hebben nu éénmaal geen vetlaag of dikke vacht waardoor ze snel te koud hebben. En die jassen haten ze. Vooral Nyrah vindt dat een jas vreselijk veel pijn doet. Waardoor ik voor een korte wandeling hun jassen niet altijd aan doe.


Wat vinden jullie van het vriesweer? 🙂

16 gedachten over “Winter Wonderland

 1. Erika

  Ha Sofie, mijne wodka heeft in de twee jaar dat hij al bij mij is een speklaagje aangelegd, gelukkig heeft hij geen vestje nodig 😊
  Winterweer met zon vinden wij twee ook dik oke

  Geliked door 1 persoon

 2. Le petit requin

  Ik hou ervan! Geef mij maar vriestemperaturen met sneeuw en ijs; veel liever dat dan 5°C en miezerige regen (wat toch vaak het alternatief is). ’t Is natuurlijk het leukst als er ook een blauwe lucht en zon bijhoort, maar ook met een grijze lucht vind ik het mooi: dan lijkt de wereld soms wel een zwart-wit foto 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Mel

  De winter kan heel mooi zijn, maar ik heb problemen met de koude 🙂 Ik geniet er van tot december, en vanaf januari heb ik mijn buik vol van de koude, nu ook weer. Al doe ik dit jaar héél erg mijn best om de schoonheid er van te blijven inzien!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde

  Vrieskoude is zo gezond, en deugddoend om in te wandelen, tenminste toch als het open en helder weer is. Doe mij maar zo’n stevige wandeling in die vrieskoude, heerlijk! En … altijd goed als elk seizoen is zoals het hoort te zijn. In winter vriezen en sneeuwen zodat we in de zomer geen muggenplaag krijgen ;-).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s