Weekdagboek #6: gaan werken vanuit Diksmuide

Maandag 2 januari 2017

Onverwachts was de biowinkel aan het Sint-Pietersstation dicht. Sinds vrijdag 30 december 2016 was ik aan het dogsitten in Diksmuide. Dus ik had brood nodig uit de biowinkel maar die bleek dicht te zijn. De biowinkel in het centrum was een eindje te voet en dat zag ik niet zitten om dan weer voor een gesloten deur te staan. Gelukkig was de Tasty in Gent wel open, het was een eeuwigheid geleden dat ik daar nog een burger at. En het heeft gesmaakt, 6,5 euro kosten die burgers tegenwoordig maar ik zag het als een nieuwjaarscadeautje πŸ™‚ ’s Avonds begon ik het boek ‘de man die werk vond’ van Herman Brusselmans.

Dinsdag 3 januari 2017

Het had goed gevroren. Op de trein vroeg er een dame of ze mijn telefoon mocht gebruiken om te bellen. Ik durfde niet van ja te zeggen en zei dat ik hem vergeten was. Achteraf voel ik me dan stom, dat ik die persoon wantrouwde. Misschien een werkpuntje πŸ™‚ Op het werk was bijna iedereen terug paraat en werd er bijgekletst over de vakantie.

Woensdag 4 januari 2017

Zoals elke ochtend voor het werk ga ik wandelen maar het was Γ©cht zo hard aan het regenen dat ik er dan toch niet doorgegaan ben. De honden hadden hun jassen niet bij want vriendin E had die per ongeluk mee gedaan op reis en die stonden dus in Frankrijk πŸ˜€ In Gent heb ik mezelf verwend door een bathbomb te kopen van de Lush. De Mistletoe, heel erg benieuwd naar.
Terug richting Diksmuide stond er een luidruchtige familie aan het perron, ik ging verder staan zodat ik niet in dezelfde wagon zat als hun. Ik zat gelukkig in een stille wagon tot ze na 1 minuut onze wagon binnen kwamen wandelen. Ze zaten nochtans vooraan en ik achteraan en je hoorde hen praten tot waar ik zat. Ik wil stiltewagons, NU!

Donderdag 5 januari 2017

Op het werk kreeg ik van mijn collega een taartje *lief*.Β  De trein was de helft korter en er zaten meerder mensen te babbelen en toch was het stiller dan gisteren. Misschien ook omdat als mensen door elkaar praten je geen gesprek kunt volgen en het gebabbel achtergrondruis is. Ik las mijn boek uit van Herman Brusselmans. Ik twijfelde even in welk boek ik zou beginnen, maar besloot toch in de derde Harry Potter te beginnen.

Vrijdag 6 januari 2017

Een dagje vrijaf, het was stralend wandelweer en ik ging met vriendin I en haar twee cane corso’s wandelen in de broeken van Esen. Terug ‘thuis’ dronken we samen nog een kopje thee en toen ik terug alleen was, keek ik naar de 2de Harry Potter film. Het was een gezellige dag.

Zaterdag 7 januari 2017

Een luie dag, ik was aan het twijfelen of ik al terug huiswaarts zou gaan of niet. Ik wou wachten op mijn hondenjasjes die terug kwamen uit Frankrijk. Maar omdat het glad lag, durfde ik het risico niet te nemen om ’s avonds laat nog naar huis te rijden. Ik kreeg een berichtje van vriendin E dat ze om 19h zouden arriveren en om te vragen of ik nog zin had om iets te gaan eten. Zo reden we dan nog samen naar Oostduinkerke. Het was een gezellig avond om bij te kletsen.

Zondag 8 januari 2017

Alles inpakken en terug huiswaarts na 18 dagen. Het was heel leuk om te dogsitten maar ik was ook blij terug thuis te zijn. Ik was een paar uurtjes bezig met alles op te ruimen en de katten te knuffelen. Ik heb hen gemist. Nog een paar uren een luie zondag en genieten van de katten en het thuis zijn.

Nog een fijne zondag gewenst!

14 gedachten over “Weekdagboek #6: gaan werken vanuit Diksmuide

 1. Hilde

  Leuke nieuwe rubriek, Sofie. Ik volg het hier heel graag. De Lush is leuk hΓ© (ik leerde het kennen door m’n dochter die ook zo’n grote fan is). Je bent je leesjaar al goed begonnen lees ik hier. Ook voor jou nog een fijne zondag!

  Geliked door 1 persoon

 2. Kathleen

  Wat die vrouw op de trein betreft: ik vind dat je best een beetje wantrouwig mag zijn, hoor. Als iemand je iets vraagt, heb je het recht “nee” (of “sorry, liever niet”) te zeggen als je het niet wil. Als het echt een noodgeval geweest was, had je het wel gemerkt πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 3. Lize

  Ik heb ooit één keer mijn gsm aan iemand gegeven en zou het nu nooit meer doen. Het was een andere situatie maar je hebt inderdaad het recht om nee te zeggen hoor.
  Ik kan me voorstellen dat je blij bent terug thuis te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Josie

  Mijn gsm zal ik ook niet snel geven vrees ik, toch iets te veel geld waard. Harry Potter is leuk he. Ik ben in de vakantie ‘fantastic beasts and where to find them” gaan bekijken en kan hem zeker aanraden. Ik heb zo’n bad-ding gekregen van Luash maar reageer altijd nogal allergisch op badschuim, niet op olie daarentegen. Zou dat ding van Lush te vertrouwen zijn qua zo’n ingrediΓ«nten denk je?

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik zou hem ook willen zien maar ik zag nog nooit de films van Harry Potter behalve de eerste twee.
   Ik ben ook allergisch aan badschuim… Ik zal het je weten te vertellen ivm de bathbomb.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s