Weekdagboek #2

Maandag 5 december 2016.

Het was een gewone werkdag, een dag waarop niet veel bijzonders gebeurd is. In de voormiddag werd ik rustig wakker, ontbeet lang en las nog wat. Daarna maakte ik me klaar, nog even naar de kipjes en dan een wandeling met de honden vooraleer ik naar het werk vertrok. ’s Avonds deed ik de was, eventjes dacht ik dat de wasmachine stuk was maar ik draaide de knop niet ver genoeg op het eerste programmaatje. Tijdens de avondwandeling zag ik dat de kerstverlichting in het dorp opgehangen was.

Dinsdag 6 december 2016.

In de voormiddag ging ik langs bij de vakbond om een formulier af te geven. Op de markt in Oudenaarde zijn er heel wat werken waardoor ik een eindje verderop moest parkeren. In de brievenbus zat een briefje van vriendin K. Op mijn gelukskalender stond er een opdracht om een cadeau te kopen voor iemand van de Sint. Ik ben vaak van huis en dan komt vriendin M langs om de katten en kippen te verzorgen. Dus ik bedacht om haar een cadeautje te kopen en aan de deur te zetten tegen het uur dat ze thuis was. Ik kocht biologische fairtrade thee uit de Hema en een theelichthoudertje. Ik stopte er een bedankingsbriefje bij en stopte alles samen in een zakje dat ooit bij de Flow zat.

Woensdag 7 december 2016.

Op het werk kreeg ik positief nieuws. Maar meteen treedt er ook weer faalangst op. Ik probeer er gewoon het beste van te maken. Ik belde de dierenarts omdat Pebbles last heeft van haar oortje én omdat Mati vermagert terwijl ze veel eet. ’s Avonds ging ik te voet met de hondjes richting het station om een Railpass te kopen.

Donderdag 8 december 2016.

Op het werk was er een lunch georganiseerd door twee mensen die jarig waren/zijn. Achteraf was er een kersttombola en ik won een Senseo, een kleerhanger voor in de auto en twee flessen drank. Aangezien ik geen koffie drink en mijn collega die graag wou, heb ik de Senseo geruild voor een waterkoker. Ik kreeg nog een doos hondenkoekjes en origami-papier van collega A omdat ze mijn bench gebruikt had voor haar nieuwe pup.
’s Avonds ging ik naar de dierenarts om Mati haar bloed te trekken en Pebbles heeft een oorontsteking. Daarna ging ik nog even langs bij mijn moeder.

In mijn groentenpakket: witte kool, koolrabi, rode biet en witlof.

Vrijdag 9 december 2016.

Voor ik naar het werk ging, ging ik nog even langs bij Standaard Boekhandel. Ik had € 20 gekregen van mijn mama van de Sint en ik kocht daarmee twee boeken over Handlettering en Kalligrafie. Daarna ging ik nog even langs bij BEO-markt, de biologische groenten- en fruitwinkel. Daar kocht ik: winterpostelein, avocado, puntpaprika, een appel en sinaasappel. Van mijn collega C kreeg ik een agenda van Daphne’s Diary 2017 cadeau.

Zaterdag 10 december 2016.

Ik stond op en op het moment dat ik naar het toilet ging, kreeg Pebbles een hartaanval. Ik was in paniek en belde de dierenarts in de buurt op. Hij zei dat het normaal is voor katten met HCM en dat ze dat nog zal hebben. Ik vond het vreselijk om te zien. Ze was er een snel weer door en na een tijdje was ze bekomen. Ondertussen is Pebbles weer ok. Vriendin M kwam even langs om te zien hoe het met ons was.
In de namiddag kwam mijn moeder en de zoon van mijn zus langs. We gingen samen naar de Albert Heijn, iets drinken en daarna frietjes eten. Ik maakte nog een pakje voor m’n zus die een paar weken geleden jarig was.
’s Avonds ging ik even langs bij vriendin M om nog wat bij te kletsen.

Zondag 11 december 2016.

Een productieve voormiddag, ik las wat in een boek en ik maakte pompoensoep. Ik maak er altijd een maaltijdsoepje van door er rijst en linzen bij te doen. Zo heb ik een volwaardige maaltijd als ik geen zin of tijd heb om te koken.
Daarna moest ik werken, ik heb een half uur rond gereden om parkeerplaats te vinden. Ik dacht op een zondag zal het wel rustig zijn… Toen ik mijn collega belde dat ik naar een park en ride zou rijden, wist die me te vertellen dat het koopzondag was. Dat heb je dan als je niet graag shopt, dan ben je van dergelijke toestanden niet op de hoogte.

Hoe was jullie week?

 

11 gedachten over “Weekdagboek #2

  1. Hilde

    Zal best wel verschietachtig geweest zijn, die hartaanval bij Pebbles. Handlettering is leuk, ik wens er jou veel plezier mee. Zo’n overzicht is altijd leuk om te lezen; ik kom er graag voor langs. Mooie gevulde week toch :-).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s