September-doelen

Dit soort blogpost wil ik al heel lang maken. Ik wilde ook terug een Bullet Journal bijhouden. Dus waarom wachten tot januari als het ook nu meteen kan. Ik maakte dus een eerste try-out om dan in januari een echte BuJo, zoals ze dat afgekort heten, bij te houden.

Een BuJo is een soort dagboek/agenda. Hierin wilde ik een tracker bijhouden. Zo kun je zien of je je doelen haalt of net niet. Zo moet ik als when-at-home-vegan B12 nemen. Ik wil ook weer gaan mediteren en elke dag minimum 20blz gaan lezen in een boek.

Ik hou ook bij hoeveel ik m’n haar ga wassen. Dat wil ik namelijk nog afbouwen naar om de 4 dagen ipv om de 3 dagen. Een uitdaging.


Je maakt per doel een lijn met vakjes. Je gebruikt zoveel vakjes als er dagen in de maand zijn. Elke dag krijgt een kleurtje als je je doel bereikt hebt. Of net niet, zoals bij het haar niet wassen.

Advertenties

26 gedachten over “September-doelen

 1. koolfamily

  Ziet er inderdaad heel effectief uit. En jaaaaa, dat haar. Ik was mijn haar een dag wel en een dag niet. Als ik mijn haar op de even dagen was, ziet het er op de oneven dagen al vettig uit. Vreselijk vind ik dat! Ik ben dus aan het proberen om van om de 2 dagen naar om de 3 dagen te gaan, maar lukt vaak niet omdat we dan net weg moeten. Mocht je tips hebben, laat mar weten.
  Groetjes
  Kris

  Liked by 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Wat ik laatst eens gedaan had, was het wassen zonder shampoo en dat viel ook best mee. Misschien afbouwen nr 1,5 dag tussen laten. M’n kapster toen vond ook dat ik m’n haar teveel waste en zij zei om het af te bouwen met halve dagen.

   Liked by 1 persoon

   1. koolfamily

    Goeie tip. Nu, bij mij zijn schoonbroer en schoonzus kapper en zij zeggen dat dat helemaal niet slecht is voor het haar om het meermaals te wassen, integendeel zelfs. Maar dit terzijde: voor mij is gewoon praktisch, als ik m’n haar niet moet wassen kan ik 30 minuten langer slapen. 😃

    Liked by 1 persoon

 2. Sabine

  Leuke manier om je vorderingen bij te houden en je doelen te bereiken! Ik probeer ook te minderen met haren wassen, maar het blijft zo vet. Ik bedacht me dat dat misschien ook wel door de vieze lucht komt. En ik wil ook niet steeds met vette haren rondlopen. Ben benieuwd hoe het jou vergaat!

  Liked by 1 persoon

 3. misssexandthecity

  Ik ben nog steeds op zoek naar het ideale journal,….elke keer kom ik weer eens iets tegen en wil ik opnieuw beginnen, wil het ook het liefst het kunnen integreren in een agenda :-), maar mijn lijst met wensen is groot 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Le petit requin

  Leuk gedaan! Ik hou ook al een aantal dingen bij in mijn bullet journal / agenda, maar o.a. mediteren zou er eigenlijk nog wel in mogen. Bedankt voor de inspiratie dus 🙂

  Ik was mijn haar 3x per twee weken, dus ook om de 3 à 4 dagen. Hangt vooral af van hoeveel ik sport, maar – denk ik dan – op zijn minst was ik mijn haar al niet te vaak en was ik het met een natuurlijke shampoo 🙂 Al zou nog minder natuurlijk nog beter zijn.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s