Verbeelding Bookchallenge 2016 (+bonus): gelezen in april, mei en juni

In het tweede kwartaal komt het over alsof ik niet veel gelezen heb, maar de boeken die ik gelezen heb waren wel twee kanjers. Of toch één. Ik was er in maart al in begonnen, maar pas uitgelezen in mei. Namelijk ‘Het verdriet van België’, een kanjer van maar liefst meer dan 700 pagina’s en het las traaahaag! En al zeker voor een trage lezer. Het was bovendien een moeilijk boek. Het andere boek was ‘het smelt’ van Lize Spit. Dat was ook redelijk dik maar het las heel vlot. Ohja ik las ook nog een klein boekje: 100% suikervrij afvallen. Ik hoef helemaal niet af te vallen maar aangezien het het enige 100% suikervrij-boek was in de bib, heb ik dat ontleend.

07-bookchallenge

Verbeelding Bookchallenge 2016

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt: Hugo Claus, Het verdriet van België. Hierin ben ik nu bezig en het is zelfs meer dan 700 pagina’s *strever*, het is geen eenvoudig boek dus volgend kwartaal lees ik hoogstwaarschijnlijk één boek. Ik moet mijn status trage lezer toch in ere houden.
 2. Een horror boek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: Hugo Claus, Het verdriet van België. Dat lijkt me zonder twijfel een klassieker.
 5. Een humoristisch boek: hier kan ik eigenlijk al een boek invullen maar ik laat deze nog even open
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails): Marcella Baete & Diane Broeckhoven, Voor altijd de jouwe. Dit was een zeer confronterend verhaal, iemand die voor haar geliefde naar het buitenland verhuis maar alleen terugkeert. *slik* Ik heb de clue niet verklapt hoor. Ik herkende mezelf wel sterk in de ene e-mailschrijfster.
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie): Erik Vlaminck, Quatertemperdagen. Eigenlijk twijfel ik of dit wel zijn debuut is, het is wel zijn eerste roman. Maar niet zijn eerste boek. Misschien vul ik hier nog een andere boek.
 8. Een boek waarin familie centraal staat: Erik Vlaminck, Quatertemperdagen. In dit boek schrijft hij over zijn grootouders. Het is eigenlijk een reeks over zijn familie, ik las ook het tweede deel Wolven Huilen.
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Lize Spit, Het Smelt. Ik had er meer van verwacht, vooral van het einde. Maar voor een eerste boek is het zeker niet slecht. De geestelijke gezondheid staat niet echt centraal in dit boek maar het was toch wel een rode draad, vond ik. Wie een lezing wilt bijwonen, tijdens de Gentse Feesten komt ze naar mijn werk. Meer informatie via een persoonlijk bericht.
 10. Een boek waarin de dood centraal staat:  Erik Vlaminck, Miranda van Frituur Miranda. Hierin wordt de dood/begrafenis van een foorkramer besproken. Schrijnend en hilarisch tegelijk, dat vind ik tot nu toe typerend voor al zijn boeken. *fan*
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat: 100% suikervrij van Carola van Bemmelen, een interessant boek voor wie gezond wil vermageren.
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes): JK Rowling, Harry Potter & de geheime kamer. Ik lees deze boeken eigenlijk graag ter ontspanning maar toch merk ik dat ik op de trein niet wil dat mensen zien dat ik deze boeken lees. Ik lees liever literatuur. Misschien daardoor.
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Hiromi Kawakami, de tas van leraar. Ik vond het best wel een fijn boek, er gebeurde niet zoveel in maar toch was het een boek waarbij je nieuwsgierig bent hoe het gaat aflopen.
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is: Leen Van Hulst, Melk & Sneeuw. Dit was een graphic novel die ik gelezen heb. Het las dus heel vlot en het was mijn eerste graphic novel ooit.
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is: JK Rowling, Harry Potter en de geheime kamer. Als ik me niet vergis is Harry Potter in dit boek 12. Ja? Anders moet ik het boek weer ontstrepen.
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…):
  Erik Vlaminck, Suikerspin. Het gaat over 3 generaties foorkramers, er wordt gedurende het hele boek versprongen van ene generatie naar de andere. Alweer schrijnend en hilarisch tegelijk.
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

De Boekenbingo van Iedereen Leest.

1. Een boek van een nog levende, Vlaamse auteur: Erik Vlaminck, Quatertemperdagen.
2. Een boek waarin het sneeuwt: Leen Van Hulst, Melk en sneeuw. Het gaat over een studente die naar Finland gaat en het sneeuwt daar op dat moment.
3. Een detective
4. Een boek met minder dan pagina’s: Erik Vlaminck, Miranda van frituur Miranda.
5. Een debuut: Erik Vlaminck, Quatertemperdagen
6. Een roman geschreven door een vrouw:  Hiromi Kawakami, de tas van de leraar. Eigenlijk lees ik niet zo graag romans die door een vrouw geschreven zijn, vraag me niet waarom.
7. Een non-fictieboek over de actualiteit
8. Een boek geschreven door iemand uit of zich afspelend in Afrika
9. Een prentenboek van een Vlaamse illustrator: Leen van Hulst, Melk en sneeuw.
10. Een vertaald boek dat niet uit het Engels vertaald werd: Marcella Baete en Diane Broeckhoven, voor altijd de jouwe
11. Een boek uit de literaire canon (zie www.literairecanon.be): Hugo Claus, het verdriet van België. Hopelijk houd ik het ook vol om het uit te lezen want met dit boek kan ik veel puntjes afstrepen. Maar het is niet evident om het vol te houden.
12. Een boek met een titel die slechts uit één woord bestaat:  Erik Vlaminck, Quatertemperdagen
13. Een boek met een niet-menselijke hoofdpersoon
14. Een boek van Roald Dahl (want is het Roald Dahl-jaar!)
15. Een boek van een auteur uit het voormalige Oostblok
16. Een boek met een lelijke kaft
17. Een boek van een Nobelprijswinnaar
18. Een verfilmd boek waarvan je de film nog niet hebt gezien: JK Rowling, Harry Potter en de geheime kamer. Ik had enkel nog maar de eerste film gezien van Harry Potter. En nu dus ook het tweede boek gelezen en dan naar de film gekeken.
19. Een graphic novel: Leen Van Hulst, Melk en sneeuw
20. Een boek dat al lang ongelezen in je kast staat
21. Een poëziebundel: Bart Moeyaert, Gedichten voor gelukkige mensen. Eigenlijk snap ik niet zoveel van poëzie. Ik lees het daardoor ook niet graag.
22. Een boek met een blauwe cover: Hiromi Kawakami, De tas van de leraar. De cover is een foto maar het is overwegend blauw. Dus deze laat ik hiervoor meetellen.
23. Een kortverhalenbundel
24. Een jeugdboek: JK Rowling, Harry Potter en de geheime kamer. Alhoewel het vaak door volwassenen gelezen wordt, is het an sich een jeugdboek. Toch?
25. Een boek dat in 2016 verschijnt
Tips zijn nog steeds welkom:)
Advertenties

8 gedachten over “Verbeelding Bookchallenge 2016 (+bonus): gelezen in april, mei en juni

 1. Hilde

  Ohw zeker, enkele kanjers er zomaar eventjes doorgedraaid. Je bent inderdaad goed bezig, Sofie. Ik heb wel enkele tips: voor een detective -> een Karin Slaughter (scoort bij mij altijd); voor 23. (VBC) De schapen van Glennkill (Leonie Swann) – kan dan ook tellen voor 13. uit de boekenbingo ;-). Voor 18. (VBC) vind ik Diane Broeckhoven wel heel aangenaam om te lezen.

  Liked by 1 persoon

 2. ilona

  Ik was nog op zoek naar een boek voor puntje 10en je hebt me overtuigd. Miranda van Frituur Miranda hebben ze in de bib dus morgen eens gaan halen. Bedankt voor de tip. En de boekenbingo kende ik nog niet. Omdat ik alleen al op basis van de verbeelding bookchallenge al een paar puntjes kan wegstrepen ga ik het misschien nog doen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s