Mijn ochtend #boostyourpositivity

In het begin van het jaar was er een #boostyourpositivity. Aangezien het grote succes heeft Activia een tweede reeks georganiseerd. Het eerste thema’tje is ‘ochtend’.

Here we go. In september werkte ik tijdelijk 34 uur. Ik ging dus na lange tijd weer een ochtend-rush tegemoet. De wekker om 7h, ontbijten en wassen, nog even de honden uitlaten en hup gaan werken. Vooral ’s ochtends hou ik wel wat van rust. Het wandelen heb ik helaas niet volgehouden, maar ik ben dan wel ’s avonds gaan wandelen. Misschien moest ik nog wat vroeger opstaan of gewoon dapper door doen zonder getreuzel. Of geen thee drinken want dan ontbijt ik nog langer. Wanneer ik in Oudenaarde werkte, zat ik om 7.50 op de fiets. Wanneer ik in Gent werkte, zat ik om 8.10 op mijn fiets.

Sinds oktober werk ik terug parttime, ik werk pas in de namiddag. Dus ik heb een lange ochtend. Toch zet ik elke ochtend mijn wekker om 7.30, omdat ik anders te lang slaap. En dan heb ik niks aan mijn voormiddag, omdat ik graag mijn tijd neem om te ontbijten. Hier dus een schema’tje van mijn lange ochtenden:

7.30 opstaaaan, ontbijten en wassen – 8.30 lezen in een zelfhulpboek (al hou ik niet van het begrip zelfhulpboek) – 10.00 lezen of youtube kijken – 10.45 boterhammen klaarmaken en daarna nog een wandeling voor de hondjes.

Hoe ziet jouw ochtend er uit?

14 gedachten over “Mijn ochtend #boostyourpositivity

 1. fiekefatjerietjes

  Ik werk ook in de namiddag en hou ook van een rustig ontbijt. De wekker staat wel om 7 uur, omdat je niks hebt aan je dag als je toch slaapt tot 9 of 10 uur… Ik probeer mijn tijd te verdelen tussen huishouden en ‘dingen voor mezelf’, zodat ik ’s avonds behalve koken en de keuken opruimen niet al te veel meer zou moeten doen ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

 2. Galina

  Bij mij ligt het eraan of het mijn beurt is onze hond uit te laten in de ochtend. Als dat zo is gaat de wekker om 06:15 (*snik*), waarna ik nog een kwartier snooze, vervolgens naar de badkamer kruip waar ik mezelf opfris. Dan maak ik mijn ontbijt en salade voor op kantoor. Vervolgens probeer ik mijn gezicht toonbaar te maken en dan ga ik nog lekker een half uurtje wandelen met mijn meisje. En daarna ga ik naar kantoor. Als ik het zo lees heb ik al een halve dag erop zitten voor ik รผberhaupt op kantoor ben haha!

  Jouw ochtendschema is mijn droom, vooral omdat ik het ontzettend knap vind dat je de discipline vindt om vroeg op te staan ondanks dat je pas ’s middags gaat werken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Le petit requin

  Goed dat je ondanks dat je kan uitslapen toch op tijd opstaat. Ik deed dat ook toen ik nog werkloos was, maar ik had het wel makkelijker omdat mijn vriend toch om 7u30 op moest staan. Als ik daar alleen de moed voor zou moeten vinden, zou mij dat echt niet zo goed lukken denk ik ๐Ÿ™‚

  En als ik ontbijt met thee, duurt dat bij mij ook langer! Ik zou er een gewoonte van moeten maken om meteen als ik opsta mijn thee te maken, zodat die kan afkoelen terwijl ik mij aankleed enzo. Maar ja, dat houdt in dat ik dingen moet doen vรณรณr ik mijn hoofd onder de kraan heb kunnen steken en dat is toch wat teveel gevraagd ๐Ÿ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 4. lifeisagardenofquotes

  Ik ben geen booster van positivity ๐Ÿ™‚ maar ik sta op om 5.45 samen met de hond. Ik maak me klaar terwijl hij op me wacht. Dan ga ik naar beneden, geef de poezen melk, ga naar buiten met de hond. Als dat achter de rug is krijgen de hond en poezen een snoepje en de hond een Dentastix. Ik steek de lichten aan van de visbak(ken) en geef de vissen eten. Ik spreek even tegen Elmo ons konijn. Dan ga ik naar boven en maak mijn lief wakker. Die heeft dan nog wel wat tijd nodig, als hij naar beneden komt, dan ga ik vertrekken. Ik geef mijn lief een kus, knuffel elk aanwezig dier (uitgezonderd op de vissen) en ben weg.
  Dan is het 6.45 en stap ik in de wagen om mijn zus wakker te bellen. zo kan ook zij aan haar dag kan starten.
  Ontbijten doe ik op het werk, als ik ontbijt.

  Ik heb je vandaag een Liebster Award toegeschoven. Als je tijd en zin hebt, laat je gaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s