Hondenpraat

Dagelijks ga ik twee keer wandelen of naar een loopweide met mijn drie hondjes, Mati, Tiqi en Nyrah. En dat levert soms de nodige commentaren op. Het zijn drie verschillende rassen maar wel heel nauw verwant aan elkaar. Sinds ik windhonden heb, word ik heel vaak aangesproken op straat of hoor ik mensen tegen elkaar iets zeggen over de hondjes. Ik weet niet of mensen met andere rassen ook zoveel te horen krijgen?

Hier een lijstje met wat ik allemaal hoor over de hondjes:

– Een oudere dame op haar fiets stopte toen ik net een hondenkakje in een zakje wou steken. ‘Ge moet dat hier niet oprapen, meske, als dat in het gras ligt. Er zijn er hier zoveel die het laten liggen op het padje en daar moet je het wel oprapen. Ge zult geen boete krijgen.’

– Een man sprak me op een avond aan: ‘die honden moeten waarschijnlijk veel kunnen lopen’. Waarop hij me een kaartje aan bood met zijn telefoonnummer en dat ik altijd mocht langs gaan om de honden in zijn tuin te laten rennen.

– Ik stap buiten met Tiqi en Nyrah. Mati was mee met mijn schoonmama vrijwilligerswerk gaan doen in Tom&Co. De overburen kwamen ook net buiten. ‘Oh is dat een kleintje van hem? Moet ze nog groeien? Dat is een windhond zeker hΓ©? (Nyrah is een kleiner ras dan Tiqi maar met hetzelfde uiterlijk)

– ‘Zijn dat alle drie dezelfde?’

– Nyrah liep los, plots passeerde er een jongen op een skateboard. Nyrah liep zo snel als ze kon achter de jongen aan. Toen hoorde ik mensen op een bankje tegen elkaar zeggen: ‘Dat is verzeker een windhond, want die loopt zo snel’. Waarop iemand anders zei: ‘ik denk dat dat het kleintje is van die twee andere’.

– Twee dames op een fiets: ‘Oh maar mens, kijk naar dat kleintje, dat is verzeker nog niet oud’ (Nyrah is ondertussen al lang volwassen πŸ˜€ )

– Twee oudere dames tegen elkaar: ‘Kijk, drie schoon honden!’ ‘En dat zijn lieve ook’.

En wat voor commentaar krijgen jullie op jullie hondjes?

Advertenties

12 gedachten over “Hondenpraat

  1. Josie

    ‘Je moet die beesten eten geven, ze zijn te mager’. En vooral ‘dat heeft veel lopes nodig zeker?’… Maar nog nooit het aanbod om naar iemand zijn tuin te komen wel, je hebt daar duidelijk iets losgemaakt haha πŸ˜‰

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s