Asielhondjes #3

Weer een maand geleden dat ik een update postte. Hier weer een lijstje van de honden die kwamen, gingen en bleven. De andere posts kun je hier herlezen, asielhondjes #1 en asielhondjes #2.

De zittenblijvers:

Dit zijn er een heleboel, er moesten veel honden snel uit het dodingsstation gehaald worden. De reden hiervoor was dat Pasen voor de deur stond. In Spanje duurt het paasweekend van donderdag tot en met Pasen (zondag). Tijdens het weekend komt er niemand de honden eten geven en verzorgen. Ook verwachtten ze nieuwe honden omdat veel mensen op reis gaan tijdens het lange weekend en hun honden hiervoor dumpen. De week voor Pasen zouden alle honden ingeslapen worden.

1) Olijfje – podenco – geboren mei 2012 – teefje – ter adoptie via S2S

2) Cesar – stafford – reu – nog ter adoptie

3) Sunny – pitbull – teefje – nog ter adoptie

4) Milo – beagle-kruising – reu – geadopteerd. Hij moest gisteren naar de luchthaven maar op 7 km van ons deur stonden we in panne met onze auto.

5) Jasper – beagle – reu – geadopteerd

6) Mogli – kruising – reu

7) Socke – Jack Russell – reu

8) Benji – kruising – reu

9) Canela – labrador – teefje

10) Calista – kruising – teefje

11) Calle – kruising – reu

12) Feo – bardino – reu

Geadopteerde honden die al naar Duitsland zijn:

1) Joe – Cocker

2) Talula – kruising

3) Mia – pointerkruising

4) Telma – Duitse herder

Honden die minder dan een maand bleven:

1) Toby, een Jack Russell, hij zat in het dodingsstation samen met een teefje en twee puppy’s. Hij was vermoedelijk de vader. De hele familie zou worden ingeslapen. Wij hadden geen plaats meer op onze finca. Het was toen al puzzelen om te zien welke honden waar konden want veel honden vechten met elkaar, vooral als er eten in de buurt is. En teefjes en reutjes kunnen ook niet bij elkaar als ze niet gesteriliseerd zijn.

2) Pablo, een bardino-reu, hij zat in het dodingsstation waar de honden niet ingeslapen worden. Maar omdat hij geadopteerd was, kwam hij tijdelijk bij ons. Het was een zeer lieve loebas.

Nieuwe honden:

1) Sunny B, om het ons gemakkelijk te maken hebben ze ons nog een Sunny gegeven. Het is een bardino, ze is zeer lief maar nogal bezitterig over haar eten.

2) Sola, zij zit samen in een kennel met Sunny B. Sola is ook een bardino, ze kan niet zo goed overweg met andere honden. Behalve met Sunny B lukt het wel.

3) Smartie, een zwarte hond van gemiddelde grootte. Hij is redelijk dominant en moet aan de leiband gevoederd worden want anders gaat hij er vandoor met het eten van de kleine honden. En dat is ook de bedoeling niet. Smartie heeft vermoedelijk in het dodingsstation hetzelfde geprobeerd want zijn neus is letterlijk afgebeten van een andere hond.

4) Emilio, een kruising herdershond. Emilio heette eerst Emmie, ze hadden ons verteld dat het een teefje was, we hadden het nog gecontroleerd maar door zijn weelderige haarbos konden we het geslacht niet goed zien. Op een dag moesten we foto’s nemen van de honden. Karsten zou de honden vastnemen en Jelle zou de foto’s nemen. Karsten had plots een p*** in zijn handen. Sindsdien werd Emmie omgedoopt tot Emilio. Het misverstand kwam ook doordat Emilio zijn testikels in zijn buik zitten en er dus niet buiten hangen.

5) Niña, een kleine pointer, zij zit samen met Emilio aangezien we dachten dat hij een dame was. Gelukkig was hij niet vruchtbaar want anders hadden we ongewild een reu en een teef samen gestoken. Niña is redelijk dominant maar wel zeer lief. Karsten overweegt haar te adopteren.

6) puppy’s, we hebben 4 bardino-pups, ik vind ze heeeeel schattig. Deze zitten in de tuin van Karsten maar ik kan ze zien door het venster en ze krossen en spelen wat af. Altijd grappig om te zien.

foto 3(9)

7) Ponto, een zwart klein hondje. Hij is wat schuchter en angstig als je hem wil pakken. Maar je kan hem wel vastnemen zonder dat hij bijt. Hij begint wel te panikeren.

8) Kitty, een podenco. Hoera, we hebben nog een podenco!! Kitty was enorm verwaarloosd toen ze bij ons kwam. Ze is zo in het dodingsstation terecht gekomen. Ze zat er slechts één week, dus zo snel zie je er niet zo verwaarloosd uit. Ze is enorm lief en rustig. Ze komt altijd heel voorzichtig met de voorpootjes tegen je aangeleund staan. Kitty is redelijk dominant en durft af en toe wel eens te vechten als het op eten of aandacht aankomt.

foto 1(14)

Kitty

9) Mireya, nog een podenco. Echt een prachtige podenco. Persoonlijk vind ik deze podenco’s de mooiste, volledig donkerrood. Qua karakter is ze minder aanhankelijk, ze is wel lief en enthousiast. Mireya is heel nieuwsgierig en wil overal bij helpen.

10) Yago, een doggenmix. Heel grote en imposante hond. Hij is ook zeer lief en aanhankelijk.

11) Canela 2, een klein hondje, zij was enorm angstig en liet zich volledig gaan.

Yago

Yago

Ze wou niet eten, bleef 24h in haar kotje zitten en toonde haar tanden naar alles wat in de buurt kwam. We hadden gevraagd aan Karsten of hij Canela in huis wou nemen omdat Anton al bij ons in huis leeft. Ze bloeide helemaal open en is nu een ontzettende lieve en aanhankelijke hond.

9 gedachten over “Asielhondjes #3

  1. Galina

    Wat afschuwelijk om te lezen dat die honden vier dagen lang zonder voedsel moeten. Vraag me af wat voor harteloze mensen er bij zo een dodingstation werken. Echt vreselijk. Maar gelukkig zijn er mensen zoals jij!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s