4 redenen om een Spaanse hond uit België te adopteren

Er zijn heel veel Spaanse hondjes die als noodgeval naar België zijn gekomen. Zij kwamen in een opvanggezin terecht zodat ze konden herstellen van kwetsuren of omdat ze treurden in het asiel of omdat ze het niet konden vinden met de andere asielhonden. Wat de reden ook is, heel veel noodgevallen blijven helaas lang in het opvanggezin zitten. Zo heeft Sighthounds 2 save honden die reeds 4 jaar wachten op een eigen gouden mandje. Daarom verdienen zij wat extra aandacht, want het zijn allemaal hondjes die als noodgeval naar België gekomen zijn.

Vier redenen waarom deze honden ook een kans verdienen:

1) Huiselijke sfeer

De hondjes die in een opvanggezin zitten, hebben reeds geleerd wat het is om in een huis te leven. Honden die rechtstreeks van Spanje komen, hebben vaak nog nooit een huis van binnen gezien. Maar wat ze allemaal snel doorhebben is dat de zetel een zachte slaapplek is 😉 Zeker windhonden houden er van om in de zetel te liggen.

2) Kennismaking

Als je een voorkeur hebt voor een hond, kun je een afspraak maken met het opvanggezin om kennis te maken met die hond. Dan kun je zien of er een klik is en hoe hij/zij reageert op jou. Als je reeds andere honden hebt, kunnen ook zij eens kennismaken om te zien of het klikt.

3) Katten en kinderen

In een opvanggezin is de kans ook groter dat de hond reeds kennisgemaakt heeft met een kat of een kind. Zo kunnen zij zien hoe de hond reageert op kinderen of op katten. Al kunnen sommige asiels ook een kattentest doen met een hond door ze mee te nemen naar iemand die wel een kat heeft.

4) Karakter

Doordat het opvanggezin dag in, dag uit samen leeft met de hond, kunnen ze het karakter veel beter inschatten. Hoe langer de hond in het opvanggezin blijft, hoe beter ze de hond ook kennen. Ze weten hoe hij reageert op bepaalde zaken, hoe hij reageert op vreemden en op bekenden. Hoe aanhankelijk hij is, sommige honden volgen iedere voetstap (zoals mijn Mati). Ze weten ook of hij alleen kan blijven of niet.

Dus daarom eens extra aandacht voor de Spaanse honden die soms al jaren op een gouden mandje zitten te wachten. Laten we hen alstublieft niet vergeten!

Maar alle honden verdienen een gouden mandje. Want ook in de Spaanse asielen zitten veel honden die een thuis zoeken. En ook mogen we de Belgische asiels niet vergeten! Elk hondje, katje, konijntje,… heeft recht op een eigen liefdevolle thuis.

Mijn Spaanse honden waren alle drie reeds in België, mijn derde was eigenlijk een Ierse hond. Boika en Mati waren reeds geadopteerd in België, maar werden na een paar jaar terug afgestaan. Mati werd uit het adoptiegezin gehaald omdat ze daar verwaarloosd werd. Boika kwam terug omdat het koppel uit elkaar gegaan was en ze beiden fulltime werken. En Tequila kwam als kleine pup naar België maar moest reeds twee jaar wachten op een eigen adoptiegezin en dat waren wij 🙂 Bij alle drie de honden heb ik reeds kennis gemaakt voor we ze gingen adopteren en dat vond ik een zeer groot voordeel.

4 gedachten over “4 redenen om een Spaanse hond uit België te adopteren

  1. Pingback: Nominatie Liebster Award #3 | Loesje Zaakjes

  2. Pingback: Mijn populairste berichten allertijden (6/40) | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s