Finca-plog, een kijkje in ons asiel

Mijn eerste plog is een feit, dat is een blog met voornamelijk foto’s. Zo kunnen jullie eens zien waar we wonen en hoe ons werk er hier uit ziet.

foto 4

Verwelkoming door Telma en Nyrah. Telma, de Duitse herder, die nog steeds een thuis zoekt.

foto 1(4)

Dit is onze oprit en achter de bomen schuilt ons huisje. Het voorste stuk is eigenlijk van een andere eigenaar maar we mogen de oprit gebruiken om tot aan ons huis te rijden. Gelukkig maar of we konden niet naar ons huis 😀

foto 3(3)

Dit is de garage en rechts ziet u onze voordeur met een stukje van ons terras. Telma is nogal media-geil of ze hoopt echt wel op een lezer die haar wil adopteren. Ik kon geen betere foto nemen van ons huis omdat ik de foto met tegenlicht moest nemen.

foto 1(3)Onze garage, sorry voor de onscherpe foto. Hier staan al de vervoerboxen voor de honden, werkmateriaal, medicijnkast,… Er is ook een badkuip voor het geval er een hond een wasbeurt nodig heeft.

foto 2(4)De quarantaine-zone, deze wordt gebruikt voor puppy’s die nog te jong zijn om in de kennels te blijven. Of voor moeders met pasgeboren pups of voor een hond die geopereerd is.

foto 2(5)

Het huisje links op de foto is het gastenverblijf, dat eigenlijk het buitenverblijf is van een mede-eigenares. Het zit hier een beetje ingewikkeld in elkaar. Het rechtse deel is de garage.

foto 3(4)

Als je verder loopt, kom je dan de hondenkennels tegen. Momenteel hebben we 17 honden, waarvan 4 puppy’s. De groene vierkanten zijn de wind- en zonneschermen die J. gemaakt heeft. Ze zijn veel beter dan een zeil ophangen want die vliegen hier in flarden door de sterke wind die hier bijna altijd aanwezig is.

foto 4(1)

De kennels van de andere kant bekeken. De hokjes om in te slapen zijn nog in opbouw dus het is prutsen met vervoerboxen en houten panelen om voor iedere hond een huisje te maken.

foto 1(6)

Nieuwsgierige neusjes kijken je aan als je de kennels binnen gaat. Op de foto kun je Cesar, de stafford en Bobo zien.

foto 2(7)

Er zijn 6 grote kennels, maar er moet nog eentje afgewerkt worden. Er ontbreekt nog ÊÊn deur en dat is niet zo handig natuurlijk om daar een hond in te steken. Hier zie je een voorbeeld van zo’n grote kennel met Chacha, Chica, Chayanne en Chipi.

foto 3(5)

Aan de overkant zit onze Cesar, de lieve stafford. Maar hij is nog al gefixeerd op voedsel, dus de combinatie eten en andere honden is niet zo’n goed idee. Zonder eten kan hij gerust spelen met onze of andere honden.

foto 4(2)

Dan zijn er ook nog vier kleine kennels, waar er twee kleine hondjes of ÊÊn grote hond in gehouden kunnen worden. Mia, de pointer-kruising zit in het eerste hok maar ze had geen zin om op de foto te staan. In het tweede hok zie je Olijfje.

foto 5(2)Tot slot hebben we ook een grote speelzone waar de honden eens hun pootjes kunnen strekken. Olijfje toont jullie hoe dat moet. Hier kunnen honden samen spelen onder toezicht. En ondertussen kunnen we hun kennels schoonmaken.

foto 2(6)

Toen ik terug weg ging uit de kennels, kwamen Chacha, Chipi en Chayanne nog even kijken. Ik kon het niet laten om hen er ook nog eens bij te zetten.

Zo het zijn niet de beste foto’s maar zo hebben jullie een beeld van hoe het er hier uit ziet.

Advertenties

18 gedachten over “Finca-plog, een kijkje in ons asiel

 1. Galina

  Jaaaa! Vaker plogs! En wil je misschien ook een keertje vertellen hoe je op het idee kwam, hoe jullie het geregeld hebben et cetera. Misschien een serie ervan maken? Lijkt me heel leuk en interessant, ik bewonder jullie werk heel erg!

  Liked by 1 persoon

 2. Kurt

  Hoi Sofie,
  leuk om eens te ‘zien’ waar je mee bezig bent.
  zelf ben ik absoluut geen dierenliefhebber, maar het veel bewondering voor jullie inzet.
  groet,
  Kurt

  Liked by 1 persoon

   1. Saar

    Elk asiel zal wel anders zijn. Het grote verschil met hier is dat de honden buiten kennels hebben 🙂 en volgens mij zijn ze bij jullie groter dan in het gemiddelde asiel hier!

    Like

 3. Pingback: Mijn populairste berichten allertijden (6/40) | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s