Asielhondjes #1

Regelmatig zal ik hier een update plaatsen met de honden die momenteel bij ons in het asiel wachten op een vlucht of op een adoptiegezin. Nu hebben we 18 honden, we zijn gestart met vijf en het hoogste aantal tot nu toe was 35. In theorie is er plaats voor 14 honden.

1) Chica: bardino-pup van ongeveer 4 à 5 maand oud, zeer ernstig getraumatiseerde hond. We kunnen haar niet pakken, zonder dat we er achter moeten zitten. Dan kruipt ze bang in een hoekje en plast en kakt uit schrik. Eén keer heb ik ze aan de leiband genomen om haar beetje te laten wennen, maar ze bevriest letterlijk. Ze doet niks meer, tot ik een kleine beweging maak. Dan was het trekken en sleuren om weg te geraken.

Chica en Loesje

Chica en Loesje

2) Chacha, Chipi en Chayanne: drie mix-pups, ik zie er Mechelse herder in maar de mama was een bardino. Als het de mama wel is, want ze zaten samen met hondjes van verschillende leeftijden. In het dodingsstation staken ze waarschijnlijk alle pups die binnenkwamen gewoon bij die moeder. Ook deze zijn zeer getraumatiseerd, nu zitten ze een maand bij ons en het lukt nog steeds niet om ze pakken. Als je ze wilt pakken, is het ook pissen en kakken en bijten ze letterlijk van zich af. Ze schreeuwen alsof ze geslacht worden. Eentje kan ik aanraken en strelen maar niet met de volle goesting. Deze drie komen wel tot bij mij als ik eten breng of gewoon stil zit.

3) Telma, een Duitse herder, herders zijn niet zo mijn ding. Waarschijnlijk omdat ze te goed luisteren. Maar Telma vind ik wel een mooie Duitse herder. Ze is heel nerveus maar ze luistert wel goed. Ze klimt soms uit haar hok (misschien zit er toch wel beetje podenco in?) maar dat daar hebben we een stokje voor gestoken. Ik ben benieuwd welke houdini-toeren ze nog zal uithalen. Telma zoekt nog steeds naar een fijne plek. Geïnteresseerden kunnen zich altijd melden.

4) Bobo aka Freddy, de dierenarts-assistente zag er chowchow in. Ik vind het maar een rare hond (sorry Freddy, of was het Bobo?), het is een hond met heel veel haar, bruin en wit en een krulstaart. Hij maakt af en toe rare geluidjes, maar voor de rest is het wel een hele lieve hond. Deze hond zoekt ook nog een eigen plaatsje. Hij wacht wel reeds op een vlucht want hij kan naar een opvanggezin in Duitsland.

5) Samira, een 6-jarig klein hondje. Toen ze toekwam bij ons, was het een monster! Schreeuwen, roepen en van zich afbijten. Man, wat hebben ze nu weer binnengebracht. Maar eens ze wat bekomen was, kwam ze op je schoot zitten en kon je ze gewoon aaien! Samira is reeds geadopteerd, het is een kruising chihuahua-pinscher, denk ik.

Samira, net gesteriliseerd

Samira, net gesteriliseerd

6) Goldie, Houdini de tweede, je kan de deur niet opendoen of ze glipt naar buiten. Gelukkig gaat ze telkens gewoon liggen als je er naar toe gaat en kun je haar weer in haar kennel steken. Goldie is een klein dametje met lange blondgoude haren. Goldie is geadopteerd.

7) Bonita, aka Chiquitina, zij had een paspoort maar de Duitse organisatie vond Bonita beter klinken. Bonita is een bruin hondje met krullende lokken. Heel speels en aanhankelijk maar wel blafferig. Zij is Goldies partner in crime. Bonita is geadopteerd.

8) Jule, een kranig oud dametje met pit. Ook een dame met krullend haar, maar wit. Er zijn hier enorm veel van dat soort hondjes.

9) Prisa, een 9 maand oude podenco. Een zot geval, ze is heel lief maar enorm onstuimig. Ze slaat met haar poten naar andere honden en ook naar ons om te spelen. Maar dit wordt zelden in dank aangenomen door de andere honden. Ze wordt vaak misbegrepen waardoor ze nogal vaak op haar plek gezet wordt. Als ik met haar ga wandelen, is ze altijd zo enthousiast dat ze struikelt in haar leiband waardoor ze op de grond belandt. Prisa is geadopeerd.

Prisa en Nyrah

Prisa en Nyrah

10) La Oliva, een bijna 3-jaar oude podenco. Een echte knuffeldame, ze is hier nog maar net en moet nog wat aansterken. Ook is haar staart gekwetst en heeft ze grote wondes op haar achterste maar morgen komt de dierenarts. La Oliva is altijd enthousiast als ze ons ziet komen en springt letterlijk een gat in de lucht.

11) Sunny, zij zit al het langste in het asiel. Sunny is een pitbull en mag daarom niet naar Duitsland. Als alles goed gaat, gaat zij naar een eigen plekje in april. Eindelijk want ze zit hier reeds twee jaar. Sunny kan echter niet met andere honden.

12) Pauline en Paulette, het is eigenlijk Pauline en Paula maar Paulette vind ik leuker klinken (genaamd naar de film ‘Pauline & Paulette’). Geen idee welke hondjes dit zijn, ik vermoed teckel gekruist met cavia of hamster. Raaaare honden! Ze piepen altijd als je bij hen in de kennel komt. Ik vind ze precies geen honden, vandaar mijn vermoeden dat er één of ander knaagdier aan te pas gekomen is. Knabbel en Babbel was misschien een betere naam. Maar soit, op zich zijn het wel lieve diertjes hoor, ze zijn meer op mensen gericht dan op hondjes. Ze zijn zeer aanhankelijk. Ze hebben het haar van een Golden Retriever maar lichaamsbouw van een kleine teckel. Beiden zijn geadopteerd.

13) Marbel, de moeder van de pups, zij is een bardino maar vermoedelijk met een beetje podenco. Zij was enorm ondervoed toen ze bij ons kwam en  was enorm angstig. Ze kroop letterlijk over de grond als je in de kennel kwam of een onverwachtse beweging maakte. Nu ze een maand bij ons is, is ze mooi op gewicht en is helemaal open gebloeid. Soms kan ze nog eens bang zijn van je om één of andere onduidelijke reden en dan loopt ze weg of kruipt ze op de grond. Het zal een hond worden met een handleiding. Zoals mijn Mati 😀 Marbel is een zeer lieve hond, zeer aanhankelijk maar wel soms heel angstig tegenover andere mensen. En met honden lukt het ook niet zo goed.

14) Cesar is een stafford, een zeer lieve hond. Ook hij zit hier reeds twee jaar maar ook in april vliegt hij naar een thuis in Zwitserland. Cesar kan wel samen met andere honden zolang er geen eten of speeltjes in de buurt zijn.

15) Last but not least, Secreto, hij is een deel van de finca. Niemand kan hem pakken, hij laat zich niet aaien maar volgt je wel overal. Hij is heel sociaal met de andere honden en leidt zowat zijn eigen leventje op de finca. Als je gaat wandelen, wandelt hij gewoon met je mee alsof hij de meest sociale hond ter wereld is. Secreto is een zwarte labrador. Wij zijn er wel in geslaagd om hem te laten castreren. Eerst probeerden we met maar liefst 8 pilletjes calmivet maar hij bleef gewoon weglopen. Daarna hebben we een politieman laten komen om hem te laten verdoven maar toen hij bij de dierenarts aankwam, zat hij al weer rechtop in zijn vervoerbox. Maar al bij al, de dierenarts is er ingeslaagd om hem te kunnen verdoven en castreren.

5 gedachten over “Asielhondjes #1

  1. Pingback: Asielhondjes #2 | Loesje Zaakjes

  2. Pingback: Asielhondjes #3 | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s