Chocolade zonder suiker op Fuerteventura

Zoals jullie weten of nog niet weten, eet ik sinds september suikervrij. Dat betekent niet alleen het laten van geraffineerde suikers maar ook eet ik geen chemische zoetstoffen zoals onder andere maltitol en aspartaam. Op zich is het vrij eenvoudig om suikervrij te eten als je gewoon onbewerkte producten koopt en klaarmaakt. Maar hier in Spanje zit bijna overal suiker in, het is hier zelfs zoeken naar tomatenpuree zonder suiker.

Aangezien ik toch graag een stukje chocolade eet, ging ik op zoek naar de alternatieven hier. In België kocht ik altijd Lovechock, heerlijke rauwe (!) chocolade gezoet met lucumapoeder en kokosbloesemnectar. Meer informatie over deze chocolade vind je hier. Gelukkig heeft mijn moeder een aantal reepjes opgestuurd met de post en heb ik deze vandaag mogen ontvangen, hoera!!

foto 2

Lovechock die mijn mama mij opstuurde 🙂

Eerst kocht ik wel eens een reep chocolade uit de Lidl, maar aangezien die niet ecologisch verantwoord is en ze ook veel suiker bevat, ging ik op zoek naar een beter alternatief. In de Lidl kocht ik chocolade die 81% cacao bevatte maar die had 22,5 gram suiker op 100 gram, dat vond ik best nog veel, ook al at ik maar één stukje per dag.

In het biowinkeltje Madre Tierra in Puerto del Rosario hadden ze een chocolade-sesam-tussendoortje gezoet met natuurlijke honing. Het smaakt als chocolade, dus ik was tevreden alleen hebben ze die niet altijd in de winkel en kosten ze ook vrij veel, 2,75 euro voor 75 gram. Maar het is wel heeeerlijk! Het tussendoortje heet Sunita Halva.

Toen we in Corralejo waren, vonden we per toeval een grote biowinkel naast de dierenarts en daar vond ik chocolade met 98% cacao en chocolade met zelfs 100% cacao maar die laatste vond ik er net iets over 🙂 Ik durfde ze niet te kopen omdat ik schrik had dat die zonder (natuurlijke) zoetstoffen gewoon niet te eten is. Dus ik ging voor de 98% waar slechts 1 gram suiker per 100 gram inzit. Ze is wel lekker maar het is wel even wennen want ze is dus enorm bitter. De volgende keer koop ik de 100% cacao, kwestie van het een beetje op te bouwen.

Uit de biowinkel Pacha Mama in Corralejo

Uit de biowinkel Pacha Mama in Corralejo

Maar mijn voorkeur gaat nog altijd naar de Lovechock, jammer dat ze op Fuerteventura niet te vinden is.

5 gedachten over “Chocolade zonder suiker op Fuerteventura

Plaats een reactie