Een dagje luchthaven

Ondertussen verblijven we al anderhalve maand in “ons” hondenasiel gevestigd op het Canarische eiland, Fuerteventura. Eergisteren gingen we maar liefst 20 honden uit een dodingsstation halen, waaronder 11 puppy’s en 9 volwassen hondjes. Toen we terug op onze finca, een Spaanse boerderij, kwamen, was de dierenarts gearriveerd om de honden te vaccineren en te chippen. Helaas is er een klein zwart hondje kunnen ontsnappen en omdat het haar vertrouwen in de mensheid volledig kwijt was, ging ze er vandoor… En doordat ze zo klein was, kon ze gewoon door de omheining heen rennen. Adios, riep ze nog! We kunnen alleen maar het beste hopen want haar zien we niet meer terug. Er werden 19 honden aan onze huidige groep van 16 hondjes toegevoegd. Zo kwamen we op een totaal van 35 hondjes in ons hondenasiel.

Om nu terug te komen op de titel… Vandaag vlogen er 6 hondjes naar hun opvanggezin in Duitsland. Eerst brachten we Chocolaté en Curly naar de luchthaven. Chocolaté is een (spreekt voor zich) chocolade bruin gezelschapshondje, heel lief kereltje, Curly was een (spreekt ook voor zich) een wit hondje met krullende haarlokken. Wanneer de hondjes ingecheckt zijn, moeten ze door de scanner. Niet de hondjes zelf maar wel hun vervoersbakje om te controleren of er geen spullen gesmokkeld worden. De hondjes moesten terug uit hun mandje gehaald worden om de mandjes door de scanner te laten gaan. Daarna reden we terug naar de finca om een hoogzwangere Mechelse herder, Conny, op te halen. Zij was heel zenuwachtig, oh wat een lieve dame is ze toch! Toen we ze uit de transportbox moesten halen voor de scanner, stond ze niet meer op haar vier poten. Ik hoop dat ze gewoon last had van een slapende poot, maar hoe dan ook in Duitsland zal ze goed opgevangen en verzorgd worden. Voor een volgende vlucht brachten we een Pointerpup (cute!!!), Piti, en een Yorkshire, Pata, naar de luchthaven, we moesten eventjes op de reisbegeleiders wachten maar die kwamen na een tijdje gelukkig nog opdagen. De laatste hondjes die meevlogen naar Duitsland waren twee puppy’s, Charlie en Chico, die we donderdag uit het dodingsstation gered hadden. Ze waren écht zoooo schattig! Maar het zijn getraumatiseerde hondjes die flink van zich afgebeten hebben toen we ze wilden meenemen uit het dodingsstation.

sofie

Ik wens jullie een heel fijne toekomst toe in Duitsland!!!

Er was ook een hondje uit het dodingsstation dat een chip had. Door wat misverstanden was die daar uiteindelijk terechtgekomen. De dierenarts heeft gebeld naar de eigenaars en die waren dolgelukkig dat ze hun hondje teruggevonden hadden!

7 gedachten over “Een dagje luchthaven

  1. Galina

    Wat vreselijk lijkt me dat, als je hond die je mist in een dodingsstation terecht komt. Gelukkig is het nog op tijd opgelost! Ben heel benieuwd naar je volgende berichten, dus ik volg je nu op bloglovin’!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Mijn populairste berichten allertijden (6/40) | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s